loading...

Paprike punjene piletinom u paradajz sosu

 Sastojci 5 osoba

    Za nadjev:
    80 g riže
    3 žlice sojinih ljuskica
    400 g mljevene piletine
    120 g mrkva
    1 žlica Vegete Natur
    1 žličica Vegeta Maestro slatke paprike mljevene
    sol



    Vegeta Maestro crni papar mljeveni
    3 male glavice luka
    10 srednjih paprika (zelena ili crvena mesnata)
    3 žlice maslinova ulja
    nekoliko Vegeta Maestro crnog papra u zrnu
    Vegeta Maestro lovor
    2 češnja češnjaka

    Za umak od rajčice:
    500 ml Passate Podravka
    200 ml vode
    1 žličica Vegete Natur
    malo Vegeta Maestro bosiljka
    malo Vegeta Maestro origana

    Za posipavanje:
    1 žlica nasjeckanog peršina

 Priprema

    1.
    Rižu skuhajte do pola u posoljenoj vodi. Ocijedite je i ohladite.
    2.
    Sojine ljuskice namočite u hladnoj vodi oko 5 minuta da nabubre.
    3.
    Mljevenom mesu dodajte ocijeđenu rižu i sojine ljuskice, naribanu mrkvu, Vegetu Natur, crvenu mljevenu papriku, sol, papar i 1/3 nasjeckanog luka. Sve dobro promiješajte.
    4.
    Paprike očistite i napunite pripremljenom smjesom.
    5.
    U posudu za pečenje na dno stavite ulje, preostali nasjeckani luk i posložite napunjene paprike. Između paprika stavite nekoliko zrna papra, lovorov list i češnjak.
    6.
    Passatu pomiješajte s vodom, dodajte Vegetu Natur, bosiljak i origano. Sve zajedno dobro promiješajte i prelijte preko paprika.
    7.
    Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 50 minuta.


Posluživanje

Pečene paprike pospite nasjeckanim peršinom i poslužite toplo.
Savjet

Paprike tijekom pečenja okrenite, a možete dodati i plošku slanine ili suhog mesa.
Napomena

U ovom jelu ćete uživati. :)

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar