loading...

Predivna, i dosta je ispadne količniski - Viška pogača na moj način

 Sastojci

    TIJESTO:
    850 gr glatkog brašna (tip 550)
    1 žlica šećera
    1 žlica soli
    1/2 žličice mljevenog crnog papra Podravka
    malo sušenog bosiljka (i ne morate)
    1 kocka svježeg kvasca
    1/2 l tople vode


    NADJEV:
    800 gr pelata
    400 gr luka
    3 češnja češnjaka
    6 žlica maslinovog ulja
    3 žlice suncokretovog ulja
    100 gr inćuna
    po želji origano i bosiljak
    2 žlice svježe sjeckanog peršina

    +
    maslinovo ulje za premazivanje


Priprema

    1.

    Brašno posolit, promiješati, dodati šećer, izmrvljeni kvasac, papar, sušeni bosiljak i toplu vodu, umijesiti glatko tijesto. Staviti u zdjelu, prekriti krpom, staviti na toplo mjesti i ostaviti 30 minuta da raste. Nakosati luk, popržiti na suncokretovom ulju, dodati i češnjak, malo posoliti, kada sse zacakli dodati pelate, bosiljak i origano, maslinovo ulje i pirjati 15 minuta - začiniti paprom, soli i šećerom po želji. Usitniti štapnim mikserom (vi i ne morate, ja tako radim jer moj muž tako voli), umiješati svježe nasjeckani peršin.

    2.

    Tijesto podijeliti na 2 dijela i premijesiti. Lim za pečenje podmazati uljem. 1 dio tijesta razvaljati i staviti u lim za pečenje,staviti pola nadjeva, poslagati inćune, pa dodati ostatak nadjeva.
    3.

    Drugi dio tijest arazvaljati i staviti na nadjev. Rubove spojiti prstima. Malo izbockati vilicom tijesto i premazati maslinovim uljem. Peći oko 40 minuta na 180 stupnjeva.

    Možete peći i pod pekom.

    U slast. :)

Preuzeto sa: www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar