loading...

Piletina marinirana u tahini umaku - Tahini marinada - umak fino ce meso omeksati i dati mu lijepi okus sezama!

 Sastojci 4 osobe

    Piletina
    60 ml Tahini umaka
    3 zlice sjeckanog persina
    3 zlice maslinovog ulja
    3 zlice vode
    1 zlica sjeckanog ruzmarina
    2 zlicice naribane korice od limuna
    2 zlice soka od limuna
    1/2 zlicice tucane ljute paprike
    1 rezanj nasjeckanog cesnjaka
    1 manja nasjeckana ljutika
    8 pilecih karabataka
    1/2 zlicice soli


    Salata
    1 srednji krastavac
    3 rajcice
    1 vezica persina
    2-3 strucka mente
    1 zlica limunovog soka
    1 zlica maslinovog ulja
    sol i papar

    I jos
    500 g kuhane integralne rize

 Priprema

    1.

    Najprine napravi marinadu - umak tako sto ces u zdjelu staviti tahini umak , persin , ulje , vodu , ruzmarin , koricu i sok od limuna , papricicu , cesnjak i ljutiku , pa sve dobro izmijesaj u jednolicnu smjesu . Od ove smjese odvoji oko 60 ml i sacuvaj to ce biti umak za serviranje .
    2.

    Ostatak marinade prebaci u vrecicu , pa dodaj oprane i posusene karabatake i dobro sve izmijesaj da marinada bude oko svakog komada mesa . Vrecicu dobro zatvori i prebaci u hladnjak , pusti neka se meso tako marinira najmanje 4 sata ili preko noci .


    3.

    Ugrij gril na srednju vatru , meso izvadi iz marinade i ostatak marinade baci . Peci meso 15 minuta povremeno ga okrecuci . Na servirni tanjur rasporedi kuhanu rizu , pa preko rize poslozi peceno meso , sve lagano prelij sacuvanom marinadom - umakom . Za salatu narezi krupnije krastavac i rajcice , a persin i mentu natrgaj , sve prelij sokom od limuna i uljem , lagano posoli i popapri , izmijesaj , pa rasporedi preko mesa . Odmah serviraj .

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar