Sastojci 4 osobe
Piletina
60 ml Tahini umaka
3 zlice sjeckanog persina
3 zlice maslinovog ulja
3 zlice vode
1 zlica sjeckanog ruzmarina
2 zlicice naribane korice od limuna
2 zlice soka od limuna
1/2 zlicice tucane ljute paprike
1 rezanj nasjeckanog cesnjaka
1 manja nasjeckana ljutika
8 pilecih karabataka
1/2 zlicice soli
Salata
1 srednji krastavac
3 rajcice
1 vezica persina
2-3 strucka mente
1 zlica limunovog soka
1 zlica maslinovog ulja
sol i papar
I jos
500 g kuhane integralne rize
Priprema
1.
Najprine napravi marinadu - umak tako sto ces u zdjelu staviti tahini umak , persin , ulje , vodu , ruzmarin , koricu i sok od limuna , papricicu , cesnjak i ljutiku , pa sve dobro izmijesaj u jednolicnu smjesu . Od ove smjese odvoji oko 60 ml i sacuvaj to ce biti umak za serviranje .
2.
Ostatak marinade prebaci u vrecicu , pa dodaj oprane i posusene karabatake i dobro sve izmijesaj da marinada bude oko svakog komada mesa . Vrecicu dobro zatvori i prebaci u hladnjak , pusti neka se meso tako marinira najmanje 4 sata ili preko noci .
3.
Ugrij gril na srednju vatru , meso izvadi iz marinade i ostatak marinade baci . Peci meso 15 minuta povremeno ga okrecuci . Na servirni tanjur rasporedi kuhanu rizu , pa preko rize poslozi peceno meso , sve lagano prelij sacuvanom marinadom - umakom . Za salatu narezi krupnije krastavac i rajcice , a persin i mentu natrgaj , sve prelij sokom od limuna i uljem , lagano posoli i popapri , izmijesaj , pa rasporedi preko mesa . Odmah serviraj .
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar