Sastojci 24 osobe
Kosarice
180 g omekšalog putera/maslaca
150 g secera (kristal)
1 jaje
1 Vanilin šećer Dolcela
3 zlice soka od limuna
1 zlica korice od limuna
260 g Glatkog brašna Podravka
1 zlica Gussnel Dolcela (gustin)
1 zlicica Sode bikarbone Dolcela
prstohvat soli
Nadjev
350 g krem sira
100 g secera u prahu
1 Vanilin šećer Dolcela
3 zlice soka od limuna
1 zlica korice limuna
sumsko voce
secer u prahu za posipanje
Priprema
1.
Najprije napravi tijesto tako sto ces pjenasto umutiti maslac sa secerom , pa dodati jaje , vaniliju , sok i koricu od limuna , kratko promijesaj dok se sastojci izjednace . Na kraju dodaj prosijano brasno sa sodom , gustinom i solju , pa umijesi prhko tijesto .
2.
Kalupe za muffins premazi maslacem i u svaki kalup utisni tijesta velicine malo veceg oraha , toliko da prekrije dno i malo vise od polovice visine kalupa . Peci kosarice 10-12 min na 180 stupnjeva dok ne pocnu rumeniti po rubovima .
3.
Tokom pecenja dno kosarice ce se podignuti , ali tako treba biti . Nakon sto izvadis kosarice iz peci odmah sredinu kosarice pritisni sa zlicom tako da kosarica opet poprimi svoj oblik . Osravi kosarice da se potpuno ohlade u kalupu , tako ce se lakse izvaditi iz kalupa .
4.
Za nadjev sve sastojke osim sumskog voca stavi u zdjelu za mijesanje i dobro mikserom izmuti u jednolicnu smjesu . Nadjev prebaci u slasticarsku vrecicu sa zvjezdastim otvorom i napuni kosarice . Na kraju na svaku kosaricu stavi malo sumskog voca . Prije serviranja lagano pospi secerom u prahu .
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar