loading...

Fini spoj krckave kosarice-keksica sa kremastim nadjevom . Idealno za pripremiti unaprijed , a kosarice mozete napuniti prije serviranja .

 Sastojci 24 osobe

    Kosarice
    180 g omekšalog putera/maslaca
    150 g secera (kristal)
    1 jaje
    1 Vanilin šećer Dolcela
    3 zlice soka od limuna
    1 zlica korice od limuna
    260 g Glatkog brašna Podravka
    1 zlica Gussnel Dolcela (gustin)
    1 zlicica Sode bikarbone Dolcela
    prstohvat soli


    Nadjev
    350 g krem sira
    100 g secera u prahu
    1 Vanilin šećer Dolcela
    3 zlice soka od limuna
    1 zlica korice limuna
    sumsko voce
    secer u prahu za posipanje

 Priprema

    1.

    Najprije napravi tijesto tako sto ces pjenasto umutiti maslac sa secerom , pa dodati jaje , vaniliju , sok i koricu od limuna , kratko promijesaj dok se sastojci izjednace . Na kraju dodaj prosijano brasno sa sodom , gustinom i solju , pa umijesi prhko tijesto .
    2.

    Kalupe za muffins premazi maslacem i u svaki kalup utisni tijesta velicine malo veceg oraha , toliko da prekrije dno i malo vise od polovice visine kalupa . Peci kosarice 10-12 min na 180 stupnjeva dok ne pocnu rumeniti po rubovima .
    3.

    Tokom pecenja dno kosarice ce se podignuti , ali tako treba biti . Nakon sto izvadis kosarice iz peci odmah sredinu kosarice pritisni sa zlicom tako da kosarica opet poprimi svoj oblik . Osravi kosarice da se potpuno ohlade u kalupu , tako ce se lakse izvaditi iz kalupa .



    4.

    Za nadjev sve sastojke osim sumskog voca stavi u zdjelu za mijesanje i dobro mikserom izmuti u jednolicnu smjesu . Nadjev prebaci u slasticarsku vrecicu sa zvjezdastim otvorom i napuni kosarice . Na kraju na svaku kosaricu stavi malo sumskog voca . Prije serviranja lagano pospi secerom u prahu .

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar