Sastojci 4 osobe
120 ml vrele vode
30 g suhih vrganja
1,1/2 kg spaghetti buce
2 zlice maslinovog ulja
2 luka
2 rebra celera
2 karote
1 zlicica Origano sušeni Podravka
1/4 zlicice tucane ljute paprike
5 reznjeva cesnjaka
600 g gljiva ( sampinjona , smedjih sampinjona ,lisicarki )
2 zlice Koncentrata od rajčice Podravka
1 zlica soy umaka
1/2 zlicice mljevenog crnog papra Podravka
1/2 zlicice soli
500 g sjeckanih rajcica iz konzerve
60 g ribanog parmezana
Priprema
1.
Vrelom vodom prelij vrganje i ostavi da omeksaju 20 min . Bucu prepolovi i peci u zagrijanoj pecnici na 250 stupnjeva oko 40 min .
U dubljoj posudi ugrij ulje i dodaj nasjeckani luk , celer , karotu , cesnjak , gljive ,origano i tucanu papricicu , pa sve dinstaj na srednjoj vatri dok tekucina ne ispari oko 12 min .
2.
Dodaj koncentrat rajcice i kuhaj uz mijesanje 2 min . Vrganje izvadi iz vode i nasjeckaj , a tekucinu od namakanja procijedi , sve dodaj gornjoj smjesi skupa sa soy umakom , paprom , soli i rajcicom . Pusti da sve uskuha i smanji vatru , pa nastavi kuhati jos 10 min .
3.
Gotovi umak skini sa vatre . Pecenu bucu izvadi iz pecnice i uz pomoc vilice odvoji vlaknaste niti koje nalikuju na spaghette , sve prebaci u servirnu zdjelu . Bucu rasporedi na tanjure , prelij gotovim umakom i pospi ribanim parmezanom .
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar