loading...

Fini vegetarijanski rucak , a ako koristite i spaghetti bucu kao ja dobicete izuzetno lagano jelo sa jako malo ugljikohidrata .

 Sastojci 4 osobe

    120 ml vrele vode
    30 g suhih vrganja
    1,1/2 kg spaghetti buce
    2 zlice maslinovog ulja
    2 luka
    2 rebra celera
    2 karote
    1 zlicica Origano sušeni Podravka


    1/4 zlicice tucane ljute paprike
    5 reznjeva cesnjaka
    600 g gljiva ( sampinjona , smedjih sampinjona ,lisicarki )
    2 zlice Koncentrata od rajčice Podravka
    1 zlica soy umaka
    1/2 zlicice mljevenog crnog papra Podravka
    1/2 zlicice soli
    500 g sjeckanih rajcica iz konzerve
    60 g ribanog parmezana

 Priprema

    1.

    Vrelom vodom prelij vrganje i ostavi da omeksaju 20 min . Bucu prepolovi i peci u zagrijanoj pecnici na 250 stupnjeva oko 40 min .

    U dubljoj posudi ugrij ulje i dodaj nasjeckani luk , celer , karotu , cesnjak , gljive ,origano i tucanu papricicu  , pa sve dinstaj na srednjoj vatri dok tekucina ne ispari oko 12 min .
    2.

    Dodaj koncentrat rajcice i kuhaj uz mijesanje 2 min . Vrganje izvadi iz vode i nasjeckaj , a tekucinu od namakanja procijedi , sve dodaj gornjoj smjesi skupa sa soy umakom , paprom , soli i rajcicom . Pusti da sve uskuha i smanji vatru , pa nastavi kuhati jos 10 min .


    3.

    Gotovi umak skini sa vatre . Pecenu bucu izvadi iz pecnice i uz pomoc vilice odvoji vlaknaste niti koje nalikuju na spaghette , sve prebaci u servirnu zdjelu . Bucu rasporedi na tanjure , prelij gotovim umakom i pospi ribanim parmezanom .

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar