Biskvit
2 kom jaja
30 gr šećera
1/2 dl vode
200 gr brašna za tre leche (kupuje se takvo)
Preliv za biskvit
1/2 l mlijeka
1 kesica burbon vanila šećera
Puding
1 kesa pudinga ukusa Karamel
1/2 l mlijeka
3 kašike šećera
Priprema
1.
Bjelanca umutiti sa šećerom u čvrsti šne.
Dodati žumanca i mutiti tek toliko da se sjedine sa smjesom. Lagano dodati brašno uz dolivanje vode.
Usuti masu u pleh, rasporediti jednako i peći u rerni zagrijanoj na 200 stepeni C - 10 do 12 minuta, dok ne dobije boju. Rernu zatim smanjiti na 180 stepeni i peći još 20 - 25 minuta.
Vrući biskvit izbosti i pustiti da se hladi.
2.
Skuvati pola litra mlijeka sa jednim burbon-vanila šećerom, preliti ohlađeni kolač da dobro upije.
3.
Skuvati puding od karamela po uputstvu na kesici. Preliti kolač u kalupu, ostaviti da se hladi preko noći. Ukoliko ne želite "koricu" na kolaču, prekrijte ga prozirnom folijom dok se hladi u frižideru.
4.
Izvaditi iz kalupa i ukrasiti po želji. Najbolji je hladan, uz toplu kafu. I ono što najviše volim u vezi ovog kolača - svakog narednog dana je bolji. Po našem skromnom mišljenju, najbolji je bio trećeg dana. Tada je skroz pojeden.
Posluživanje
Ovaj kolač zaista plijeni ukusom; nećete razočarati ni najzahtjenije goste koje ste navikli na ekstravagantne torte :)
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar