loading...

Časkom se spremi, vrlo jednostavno - Karamel kolač

 Sastojci

    Biskvit
    2 kom jaja
    30 gr šećera
    1/2 dl vode
    200 gr brašna za tre leche (kupuje se takvo)

    Preliv za biskvit
    1/2 l mlijeka
    1 kesica burbon vanila šećera


    Puding
    1 kesa pudinga ukusa Karamel
    1/2 l mlijeka
    3 kašike šećera

 Priprema

    1.

    Bjelanca umutiti sa šećerom u čvrsti šne.

    Dodati žumanca i mutiti tek toliko da se sjedine sa smjesom. Lagano dodati brašno uz dolivanje vode.

    Usuti masu u pleh, rasporediti jednako i peći u rerni zagrijanoj na 200 stepeni C - 10 do 12 minuta, dok ne dobije boju. Rernu zatim smanjiti na 180 stepeni i peći još 20 - 25 minuta.

    Vrući biskvit izbosti i pustiti da se hladi.
    2.

    Skuvati pola litra mlijeka sa jednim burbon-vanila šećerom, preliti ohlađeni kolač da dobro upije.
    3.

    Skuvati puding od karamela po uputstvu na kesici. Preliti kolač u kalupu, ostaviti da se hladi preko noći. Ukoliko ne želite "koricu" na kolaču, prekrijte ga prozirnom folijom dok se hladi u frižideru.
    4.

    Izvaditi iz kalupa i ukrasiti po želji. Najbolji je hladan, uz toplu kafu. I ono što najviše volim u vezi ovog kolača - svakog narednog dana je bolji. Po našem skromnom mišljenju, najbolji je bio trećeg dana. Tada je skroz pojeden.



Posluživanje

Ovaj kolač zaista plijeni ukusom; nećete razočarati ni najzahtjenije goste koje ste navikli na ekstravagantne torte :)

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar