POTREBNO:
Za biskvit (ispeći po tom receptu dva biskvita):
6 jaja
6 žlica šećera
4 žlice brašna
3 žlice kakaa
1/2 praška za pecivo (2 žličice)
3 žlice vode
Za kremu:
1,5 l mlijeka
12 dag gustina
6 dag brašna
160 dag šećera
1 tegla nutelle ili bilo kojeg kakao namaza (cca 6 velikih žlica)
25 dag margarina
I još: manje pakiranje pettit beure keksa, 1/2 l vrhnja za šlag
PRIPREMA:
Za biskvite odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Miksati žumanjke sa šećerom dok ne postanu pjenasti pa postepeno dodavati ostale sastojke. Na kraju umiješati kuhačom čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka. Izliti smjesu u lim na papir za pečenje pa peći u zagrijanoj pećnici na 175°C 35 min. Pečeni biskvit iskrenuti iz lima, odstraniti papir za pečenje i ohladiti. Postupak ponoviti i sa drugim biskvitom. Ako želite drugu koru dobiti u drugoj nijansi, umjesto kakaa koristite čokoladu u prahu jer je na svjetlija ili jednostavno napravite žuti biskvit bez kakaa
Za kremu zakuhati litru mlijeka a ostatak mlijeka umutiti sa gustinom, brašnom i šećerom. Kada mlijeko provrije, ukuhati u njega smjesu s gustinom. Kuhati kremu uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. Malo prohladiti pa u mlačnu kremu umiješati nutelu. Potpuno ohladiti pa u hladno umiksati izrađen margarin.
Biskvite prerezati uzdužno kako biste dobili po četiri kore. Svaku koru pokapati sa nekoliko žlica mlijeka pa premazivati naizmjence kremom. Na kraju svega poslagati petit kekse namočene u mlijeko. Dobro rashladiti (najbolje preko noći pa premazati šlagom i ukrasiti.
Sretan rođendan slavljenici a svima ostalima dobar tek
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar