loading...

TORTA KOJA ĆE VAS OSVOJITI VEĆ NA PRVI ZALOGAJ!!!

 Sastojci 6 osoba

    Biskvit
    8 jaja
    200 grama šećera
    180 grama Pšeničnog oštrog brašna Podravka
    1 vrećica Praška za pecivo Docela
    2-3 žlice Kakao u prahu Dolcela
    2 žlice ulja
    2 žlice tople vode
    ribana korica od limuna ili naranče


    Krema
    1 litra mlijeka
    100 grama Šećera ( kristal)
    200 grama tamne čokolade
    250 grama maslaca ili margarina za kreme
    200 grama mljevenih oraha
    po želji 1-2 žlice ruma

 Priprema

    1.

    Bjelanjke odvojiti od žutanjka i izmiksati uz dodatak malo soli u čvrsti snijeg.
    2.

    Posebno miksati žutanjke sa šećerom, postepeno dodavati ulje, vodu, naribanu koricu od citrusa, prosijani kakao i brašno sa praškom za pecivo - sve lagano izmiksati i odložiti mikser.
    3.

    Bjelanjke polako dodavati u smjesu od žutanjka, lagano sve promješati i uliti u kalup.

    Peći na 170 stupnjeva oko 35-40 minuta.

    To je ovaj biskvit, uvijek radim po tom receptu.
    4.

    Kad se biskvit ohladi razrezati ga na 4 dijela.
    5.

    Krema se vrlo jednostavno napravi - u mlijeko se dodaju svi sastojci osim oraha i polako se kuha dok se čokolada i maslac ne rastope.

    Tada se umiješaju i orasi, dobro promješati i podijeliti na tri dijela.

    Krema je potpuno tekuća, ali tako treba biti.
    6.

    Slaganje torte:

    Kalup pažljivo i potpuno obložiti aluminijskom folijom (znači i dno i stranice do visine kalupa) , na dno staviti jedan biskvit, zaliti ga sa trećinom kreme, doslovno zaliti jer je krema potpuno tekuća, poklopiti sa drugim biskvitom (ne stiskati biskvit na kremu nego samo lagano položiti), ponovno zaliti sa drugom trećinom kreme, opet jedan biskvit i po njemu preliti treću trećinu kreme.

    Zadnji biskvit lagano staviti preko kreme, on se ne polijeva sa ničim.

    Visina torte bi trebala biti do samog ruba kalupa.

    Tortu spremiti u hladnjak i ostaviti nekoliko sati na hlađenju - najbolje preko noći.

    Potpuno ohlađenu tortu izokrenuti na okrugli tanjur, znači biskvit koji je bio na vrhu sada je dno. Pažljivo odstraniti foliju - bez brige, neće ništa iscuriti, maslac i čokolada su učinili svoje i lijepo su stisnuli kremu koja je velikim dijelom navlažila biskvite.

    Tortu ukrasiti po želji, najčešće se koristi čokoladna glazura ali prolazi i posipana sa šećerom u prahu.


    7.

    Još jedan savjet - kod slaganja torte poželjno je biskvite koji su bili u sredini, znači imaju rez sa obadvije strane staviti u sredinu a na dno i gornju površinu staviti one koji su i u pečenju bili gore i dole pa imaju "završen" kraj.

Posluživanje

Kao što sam rekla u uvodu - prva rečenica svih koji su probali tortu bila je - kako je fantastično sočna!

Pa probajte i vi!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar