loading...

Divni i meki kroasani sa slatkim punjenjem.

 Sastojci

    500 g glazkog brašna
    20 g svježeg kvasca
    1 prašak za pecivo
    1 vanilin šećer
    3 žličice šećera


    1 žličica soli
    350 ml mlakog mlijeka
    4 žlice ulja
    250 g margarina
    Nutella
    korica od pola limuna
    1 jaje

 Priprema

    1.

    Stavite kvasac u malo mlijeka i jednu žličicu šećera, ostavite na toplome da se digne. Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka i ostavite sat vremena da se tijesto udvostruči.


Zatim dignuto tijesto podijelite na 5 jednakih dijelova i prvi razvaljajte te na njega namažite malo margarina pa poklopite s drugim tijestom , i tako ponovite pet puta dok ne potrošite tijesto i margarin , zadnji dio tijesta nemojte namazati margarinom, nego ga  preklopite na pola i razvaljajte , učinite tako nekoliko puta, Zatim režite trokute i punite ih čokoladom ili džemom oblikujte kroasan , stavite u namašćen lim i premažite jajetom, pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva , 15 minuta.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar