loading...

Jednostavnije ne može a rezultat je siguran i odličan !

 Sastojci 10 osoba

    Kvas
    1 kocka svježeg kvasca (ili vrećica suhog kvasca)
    2 žlice Šećera ( kristal)
    1,5 dl toplog mlijeka
    Tijesto
    1 kg Glatkog brašna
    1 žlica soli


    1,5 dl suncokretova ulja ili biljno
    oko 1/2 l toplog mlijeka
    25 dag margarina
    1 kom jaja


Priprema

    1.

    Najprije pripremi kvas. Nek stoji dok se digne. Kvas stavi u  brasno, sol, ulje i mlijeko.Zamijesi meko tijesto i pusti da se udupla.
    2.

    Tijesto raširi valjkom i gore narendati 1 margarin iz hladnjaka. Još ga premazati pažljivo nožem da bude svud jednako namazano. Smotati tijesto u štrucu   ( dugu oko 70 cm) Prerezati na tri jednaka dijela. Svaki dio raširiti valjkom u traku .Izrezati trokutiće i smotati kroasane.
    3.

    Slagati ih na lim , namazati žumanjkom i po želji posuti sezamom .

    Peći na 200 stupnjeva  oko 20 min dok požare.


    4.

    Odlični su i drugi dan ako vam slučajno ostanu.


Preuzeto sa: www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar