loading...

KOLAČ OD JABUKA - FIN I SOČAN KOLAČ!!

 Sastojci

    5 jaja
    150 g šečera
    1 dl vode
    1 dl ulja
    270 g brašna
    30 g kakaa u prahu Dolcela
    1 Prašak za pecivo Docela

    KREMA
    4 - 5 večih jabuka
    1,5 dl vode
    1 - 3 žlice šešera
    2 Vanilin pudinga Dolcela
    4 dl vode
    5 žlic šečera

    GLAZURA
    100 g čokolade
    200 ml vrhnja za šlag
    1 žlica putra

    PRELIV
    1/2 dl mleka
    2 žlici ruma


 Priprema

    1.

    Bjeljanke i šečer zmiksati u snjeg. Postepeno dodavati jedan po jedan žumanjak, vodo i ulje.

    Brašno, kakao i prašak za pecivo izmješati i lagano umješati.

    Pekač 25 x 35 cm namazati sa putrom i posuti sa brašnom.

    Izliti  masu i peči oko 25 min.

    Ohlađen kolač preliti sa 1/2 dl mleka i ruma.
   
    2.

    Jabuka oguliti i narezati na kocke.

    Staviti u lonac 1,5 dl vode, šečer i jabuka i kuhati oko 15 min (dok tekučina ne izhlapi), ako ostane previše  tekučine , odcjediti višak.

    Jabuka zmiksati sa štapnim mikserom u pire.

    Puding:

    Zakuhamo 3 dl vode, prašak za puding  promješamo sa šečerom i preostlom vodo. Skuhamo puding.

    U kuhani  puding dodamo pire o jabuka i dobro izmješamo.

    Kremu prelijemo preko biskvita.

    Pustimo da se stvrdi.


   
    3.

    Ganaš: Vrhnje zakuhati, dodati čokolalu i putar i mješati, dok se čokolada ne raztopi.

    Ganaš preliti preko kreme.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar