loading...

Odlučila spojiti čokoladni biskvit, ganache kremu i dulce de leche sa slatkim vrhnjem. To je bio pun pogodak. Tako lagana, puna čokolade a prije svega fantastična!

 Sastojci

    Biskvit
    2 jaja
    15 dag Šećera ( kristal)
    2 žlice ulja
    1 dcl vode
    15 dag Glatkog brašna Podravka
    Pola praška za pecivo Docela
    2 dag kakaa u prahu Dolcela
    prstohvat soli


    Ganache krema
    20 dag tamne čokolade (70%)
    5 dcl Slatkog vrhnja Dolcela
    par kapi arome naranče

    Dulce de leche
    500 ml mlijeka
    20 dag Šećera ( kristal)
    1 Vanilin šećer Dolcela
    2 dag putera/maslaca
    50 ml vode
    3 dcl Slatkog vrhnja Dolcela
    1 vrećica Mljevene želatine Dolcela

 Priprema

    1.

    Bjelanjcima dodajte prstohvat soli. Istucite ih u čvrsti snijeg.

    Žumanjke izmiksajte sa šećerom, zatim dodajte vodu i ulje. Brašno sjedinite s praškom za pecivo i kakaom te dodajte u žumanjke. Dobro izmiksajte, dodajte snijeg od bjelanjaka pa promiješajte pjenjačom.
    2.

    Pecite u prethodno namašćenom kalupu (promjera 26 cm), na 170°C, 30ak minuta.

    Kada je biskvit pečen, prerežite ga da dobijete dvije kore. Jedna neka vam bude deblja a druga tanja jer ćete ju izmrviti i posuti po torti. Prvu koru biskvita stavite na stalak za tortu, stavite obruč kalupa oko njega jer će vam trebati kada budete stavljali kreme.
    3.

    Čokoladu usitnite na kockice a 3,5 dcl slatkog vrhnja stavite zakuhati. Pred početak vrenja maknite s vatre te prelijte po čokoladi. Dodajte par kapi arome naranče. Miješajte dok se čokolada i vrhnje ne sjedine.
    4.

    Pustite 10ak minuta da se malo prohladi. Posebno istucite 1,5 dcl slatkog vrhnja te dodajte u kremu, promiješajte s pjenjačom da se sjedini. Kremu izlijte na biskivit, stavite u hladnjak i pustite da se stisne.
    5.

    Mlijeko stavite u posudu dodajte šećer, vanilin šećer, vodu i maslac. Pustite da zakuha, pa kuhajte na laganoj vatri jos sat i pol. Vidjeti ćete da će promijeniti boju u svjetlo smeđu te će postati gusto i karamelasto. Maknite s vatre a želatinu napravite prema uputi na vrećici te ju dodajte u karamel i promiješajte.


    6. 

    Izradite slatko vrhnje u šlag te dodajte karamel u njega. Sve zajedno još jednom izmiksajte. Tortu izvadite iz hladnjaka, dulce de leche kremu stavite po ganache kremi, a drugu tanju koru biskvita izmrvite te pospite po torti. Pustite da odstoji 3-4 sata u hladnjaku te poslužite..

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar