loading...

MAK KOLAČ - OKUS SAVRŠENSTVA!!!

 Sastojci 4 osobe

    6 jaja
    200 g Šećera ( kristal)
    200 g putera/maslaca
    100 g Glatkog brašna Podravka
    1/2 Prašak za pecivo Docela
    200 g mljevenog maka


    naribana limunova korica
    1 žlica ruma
    5 žlica pekmeza po želji
    Za glazuru:
    150 g čokolade crne za kuhanje
    4 žlice ulja

 Priprema

    1.

    Umutite bjelanjke u čvrsti snijeg. Postupno dodajte šećer, žumanjca i sve ostale sastojke redom. Maslac rastopite, a u brašno prethodno umješajte prašak za pecivo. Na kraju lagano umješajte mljeveni mak.


    2.

    Smjesu sipajte u  pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 200 C oko 20-tak minuta
    3.

    Sačekajte da se biskvit potpuno ohladi, pa ga prerežite na dva dijela. Premažite donju koru pekmezom, pa preko namaza od pekmeza stavite gornju koru, a zatim sve prelijte glazurom od čokolade. Kad se čokolada stegne izrežite kolač na željenu veličinu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar