loading...

PREDIVNA TORTICA KOJA IMA PRELIJEP UKUS!!!

 Sastojci

    BISKVIT: https://www.coolinarika.com/recept/najneznija-napast/
    KREMA: 350 g očišćenih dunja

    sok 1 limuna

    3 žlice šećera

    200 g sirnog namaza

    300 ml slatkog vrhnja

    1 želatina u prahu
    2 žlice pekemza od jabuke


 Priprema

    1.

    Biskvit je od radilice najnježnija napast koji je famoznoo dobar i kod mene u voćnim torticama obavezan,preporučam ga .Vi možete napraviti biskvit koji volite a da bude za ovaj promjer torte.Točan omjer za biskvit neznam jer sam umutila duplu dozu ovog biskvita i pekla ga u promjerima fi 24 i fi 16

    https://www.coolinarika.com/recept/najneznija-napast/

    Promjer  ove tortice   je fi 16.
    2.

    Krema:dunje očistimo,narežemo na kriške,dodamo sok limuna ,šećer i tek toliko vode da pokrije dunje stavimo sve skupa da se skuha .Kad su dunje skuhane ,ocijedimo ih i ostavimo da se ohlade.Tekućinu od kuhanja ostavimo da sa njom poškropimo malo biskvit.Ohlađene dunje smiksamo sa štapnim mikserom u kašu.
    3.

    Želatinu stavimo da nabubri.Slatko vrhnje ulupamo u čvrsti šlag.U dobivenu kašu od dunja dodamo sirni namaz,malo smiksamo i dodamo čvrsti šlag,sve dobro pomiješamo.Na kraju namočenu želatinu otopimo u mikrovalnoj i dodamo u dobivenu kremu,još jednom sve dobro umiksamo.

    4.

    Od dobivene kreme odvojimo par žlica koje će nam poslužiti za ukrašavanje torte.Ostatak kreme podijelimo na pola.U jednu polovicu kreme dodamo 2 žlice pekmeza od jabuke, a drugu ostavimo kako je.Koju kremu ćete prvu staviti  ostavljam vama na volju,kod mene je donja bila od same dunje a gore ona u koju sam dodala pekemez od jabuka.Nafilanu torticu stavite u frižider da se dobro stisne  i ukrsite ju onim dijelom kremice koju ste ostavili za ukrašavanje.
    5.

    Ukrašenu i gotovu tortu možete još dodatno ucifrati sa sulcom od dunje koji je fantastičan.

    https://www.coolinarika.com/recept/sulc-od-dunja/

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar