loading...

Bela torta sa piskotama i pudingom od maline

 Sastojci

    ZA KORU
    7 belanaca
    7 kasika secera
    7 kasika brasna
    1 prasak za pecivo
    ZA FIL
    4 kesice pudinga od maline
    1l mleka
    oko 100gr kokosa
    ZA 2 FIL
    oko 100gr krem slaga
    ZA DEKORACIJU
    oko 200ml slatke pavlake
    2 pakovanja piskota


 Priprema

    1.

    KORA

    Umutiti 7 belanaca te postepeno dodavati 7 kasika secera. Zatim dodati brasno i prasak za pecivo i sve zajedno promesati varjacom. Smesu za biskvit sam pekla u okruglom kalupu cije su dimenzije 26cm . Peci na oko 180 do 200 stepeni oko 15-20 min u zavisnosti od rerne.
    2.

    FIL 1

    Skuvati puding od maline pa ostaviti da se prohladi. Zatim dodati oko 100 gr kokosa te promesati pa potom otaviti u frizider na 2h da se stegne.
    3.

    FIL 2

    Umutiti krem slag.
    4.

    FINALNI POSTUPAK

    Ispecenu i prohladjenu koru preseci na dva dela. Prvo na biskvit premazujemo fil od pudinga zatim krem slag te preklopimo. Isti postupak ponovimo dok ne potrosimo ostatke fila. Nafilovanu tortu ostavimo u frizider na nekoliko sati.



    5.

    ZA DEKORACIJU

    Na zidove torte redjati piskote potom umutiti slatku pavlaku koju cemo dekorisati tortu po zelji.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar