loading...

Torta od palacinke sa filom od malina i mascarpone sira

 Sastojci 12 osoba

    1 casa = 250 ml.
    2 1/4 casa toplog mlijeka
    2 case brasna
    6 jaja
    6 kasika otopljenog maslaca,neslanog
    1/4 casa sećera ( kristal)
    1/4 kasicica soli
    1/4 case ulja


    Mascarpone fil
    2 1/2 case slatke pavlake sa 35%mm
    1 1/4 casa mascarpone sir
    5 kasike Med Podravka
    1 kasika vanila ekstrakta (ili kesica vanilin šećera)
    4 kasike soka od naranče
    2 case malina

 Priprema

    1.

    U blender stavite mleko, brasno, jaja, rastopljeni puter, secer i soli. Blendirajte da se dobije fina glatka smesa. Procedite smesu kroz cediljku, prebacite je u duboku posudu, pokrijte prozisrnom folijom i ostavite da stoji na sobnu temepraturu oko 30 minuta.
    2.

    Stavite teflonsku tavu ( 20 cm) na ringlu da se zagreje na sredno visoku temeraturu, pa je premazite uljem. Uzmite 1/4 casa od gotove smese i sipajte u tavu, okretajuci tavu da se smesa razlije podjednako. Pecite palacinke da dobiju zlatkastu boju, oko 1 min. Izmedju svake palacinke stavjajte parce papir za pecenje.

    Od smese se dobiju 22-25 palacinke.



    3. 

    PRIPREMA FILA:

     U duboku posudu dobro izmutite slatku pavlaku, maskarpone sir i med, da se zgusne pa dodajte vanilu, sok od narandje i 1 casa maline. Izmesajte sve dobro i ostavite od smese oko 1/4 case za dekoriranje.
    4.

    Svaka palacinka se maze sa tankim slojom od fila-tacno 1 kasika fila. Zadnja palacinka se ne maze. Pokrijte tortu sa prozirnom folijom i stavite u frizider da se hladi oko 2 sata. Pre serviranja na sredini gornje palacinke stavite kremu koju ste ostavili na stranu. Iznad fila stavite preostale maline.Po zelji, posipite tortu secerom u prahu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar