loading...

Čokoladna torta s narančama - taj neopisiv spoj čokolade, naranči i ruma nešto je što nigdje drugdje nisam pronašla kao u ovoj torti!

 Sastojci 6 osoba

    Za biskvit
    250 g čokolade za kuhanje
    160 g maslaca
    160 g šećera u prahu
    5 jaja
    150 g brašna
    3 žlice ruma
    prstohvat soli
    naribana korica 1 naranče
    sok pola naranče

    Za nadjev
    marmelada od marelica ili naranči
    sok pola naranče
    3 žlice ruma

    Za glazuru
    100 g čokolade za kuhanje
    1 žlica mlijeka
    1 žlica ruma

    Kandirana naranča i strugotine čokolade za dekoraciju


 Priprema

    1.

    Zagrijati pećnicu na 180°.

    Na pari otopiti razlomljenu čokoladu. Omekšali maslac na sobnoj temperaturi miksati sa šećerom u prahu i solju. Naizmjence dodavati jedno po jedno jaje i prosijano brašno uz neprestano miksanje. U narančin sok dodati koricu i rum, promiješati i dodati u smjesu jaja, maslaca i brašna.

    Ručno u smjesu umiješati rastopljenu čokoladu.

    Kad se smjesa dobro izmiješala i povezala, izliti je u unaprijed namašćen i pobrašnjen kalup (promjera 20 cm) i staviti peći sat vremena u donji dio zagrijane pećnice.

    Provjeriti čačkalicom je li torta pečena, odvojiti je od kalupa i ohladiti na sobnu temperaturu.
    2.

    Ohlađenu tortu prerezati na 3 jednaka dijela i namočiti ih mješavinom narančina soka i ruma. Namazati ih marmeladom i sastaviti tortu.

    Za glazuru na pari rastopiti čokoladu s mlijekom i rumom pa preliti tortu.
    3.

    Dekorirati strugotinama čokolade i kandiranim narančama (po želji).


Posluživanje

Tortu dobro ohladiti prije posluživanja.

Rezati na kriške.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar