loading...

Čupavci - kombinacija sa čokoladom i kokosom, ne može da ne valja, ne?

 Sastojci

    Za biskvit:
    4 jaja
    1 vanilin šećer
    200 g šećera
    200 ml mleka
    200 g oštrog brašna
    1 prašak za pecivo

    Za čokoladni umak:
    350 ml mleka
    100 g čokolade
    3 kašike kakaa
    3 kašike šečera
    150 g margarina

    Za valjanje:
    250-300 g kokosa


 Priprema

    1.

    Odvojite belanca i žumanca. Belanca umutite sa polovinom šećera (100 g) u čvrst sneg i ostavite sa strane. Umutite i žumanca penasto sa preostalim šećerom i vanilin šećerom. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, kao i mleko i sve dobro sjedinite mikserom. Na kraju lagano umešajte i sneg od belanaca, prevrćući špatulom.

   
    2.

    Smesu za biskvit izlijte u pleh (32x20 cm) koji ste prethodno malo nauljili i posuli brašnom, i pecite 20-25 minuta u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni, dok biskvit ne dobije lepu zlatno žutu boju.

    Prohladite ga i secite na kocke željene veličine. Moje su bile oko 3,5 -4 cm.
    3.

    Stavite u šerpu mleko, čokoladu izlomljenu na kocke, kakao, šećer i margarin i zagrevajte uz mešanje dok se sve ne rastopi i sjedini u jednoličnu masu. Malo samo prohladite, pa kocke od biskvita kašikom spuštajte u još topli umak, da se namoče sa svih strana, a onda ih spuštajte u tanjir sa kokosom tako da se kokos lepo zalepi sa svih strana.

    Čupavce poređajte na tacnu i stavite u frižider da se stegnu.


    4.

    Prijatno!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar