loading...

Napolitanka bianca - jednostavna tortica!

 Sastojci

    700 ml mlijeka
    100 g šećera
    50 g Gussnela Dolcela (gustina)
    2 Vanilin šećera Dolcela
    120 g putera ili margarina
    1 kašika Mljevene želatine Dolcela
    3 kašike vode
    250 ml Slatkog vrhnja Dolcela


    i još:
    200 g lješnjak napolitanki (keks)
    100 g mljevenih oraha

 Priprema

    1.

    U šerpu sipati 600 ml mlijeka, šećer i vanilin šećer, pa zagrijati. Sjediniti gustin i 100 ml mlijeka, pa sipati u toplo mlijeko. Neprestano miješati, da se krema zgusne. U toplu kremu dodati puter/margarin. Želatinu preliti hladnom vodom, pa ostaviti na nabubri. Zatim zagrijati. Dodati u toplu kremu, pa sve izmiksati. Ostaviti da se krema ohladi. Posebno izmiksati slatko vrhnje, pa sjediniti sa ohlađenom kremom. Napolitanke i orahe samljeti, pa sjediniti.


Kalup za tortu obložiti prozirnom folijom. Na dno sipati kremu, pa posuti mljevenim napolitankama i orasima. Lagano pritisnuti, pa preko rasporediti kremu. Postupak ponavljati, dok se sastojci utroše. Završiti kremom.
    2.

    Ostaviti tortu u frižider, da se ohladi i stegne, pa izručiti na tacnu. Rezati na parčad; dekorisati po želji (šlag, čokolada, orasi...), pa poslužiti!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar