Sastojci 2 osobe
za 12 palačinki;
18 dag pirovog brašna
12 dag Raženog brašna Podravka
600 ml vode
3 jaja
morska sol
3 velike žlice ulja
6 velikih žlica sjemenki(lan,sezam,chia..)
nadjev po želji;
ajvar
šunka
sir
Priprema
1.
Pomiješati oba brašna sa vodom i ostaviti da odstoji par sati.Tada dodati jaja,sol,ulje i sjemenke.Promiješati i pržiti palačinke na srenjoj vatri..Od ove smjese dobije se oko 13-14 palačinki.
2.
Mogu se puniti sa mladim sirom,šunkom,ajvarom,kajganom.Oni koji su na hrono već će naći ideju za punjenje sa onim što im je dozvoljeno.Kod mene sa sirom i šunkom,a u drugoj verziji sa ajvarom i šunkom.
3.
Dobro ih srolajte i umotajte u foliju.Stavite u frižider da se stisnu i ohlade.Izgledat će prekrasno kod rezanja,pa ih možete spremiti i za neke partye.
4.
Mogu stajati više dana .Punite ih po želji.Dobre su za ponijeti kao užinu na posao....
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar