Sastojci
Za 15ak Linočinki:
1 jaje
200 ml vrhnja za šlag (lidl)
400 ml vode
½ žličice soli
prstohvat sode bikarbone
320 g (pirovog) brašna
cimet
po potrebi: ulje ili maslac za prženje
Za mazanje:
Lino lada nougat
Priprema
1.
Pjenjačom pomiješajte jaje, vrhnje za šlag, sodu bikarbonu, sol i cimet pa naizmjenice dodajte vodu i brašno. Dobro sve izmiješajte kako biste dobili glatku smjesu.
2.
Na zagrijanoj tavi s malo masnoće ulijevajte paljkom lijevano tijesto te ga brzim okretanjem tave rasporedite po cijeloj njezinoj površini.
3.
Kada palačinka na površini promijeni boju, okrenite ju pomoću zaobljenog noža i kratko pecite na drugoj strani. Pečene palačinke slažite na tanjur jednu na drugu.
Posluživanje
Palačinke namažite Lino Ladom do pola, zarolajte i slažite na tanjur za posluživanje.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar