loading...

Palačinke s Lino ladom - ukusne, savršene!

 Sastojci

    Za 15ak Linočinki:
    1 jaje
    200 ml vrhnja za šlag (lidl)
    400 ml vode
    ½ žličice soli
    prstohvat sode bikarbone
    320 g (pirovog) brašna
    cimet
    po potrebi: ulje ili maslac za prženje

    Za mazanje:
    Lino lada nougat


Priprema

    1.

    Pjenjačom pomiješajte jaje, vrhnje za šlag, sodu bikarbonu, sol i cimet pa naizmjenice dodajte vodu i brašno. Dobro sve izmiješajte kako biste dobili glatku smjesu.
    2.

    Na zagrijanoj tavi s malo masnoće ulijevajte paljkom lijevano tijesto te ga brzim okretanjem tave rasporedite po cijeloj njezinoj površini.
    3.

    Kada palačinka na površini promijeni boju, okrenite ju pomoću zaobljenog noža i kratko pecite na drugoj strani. Pečene palačinke slažite na tanjur jednu na drugu.

   


Posluživanje

Palačinke namažite Lino Ladom do pola, zarolajte i slažite na tanjur za posluživanje.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar