loading...

Jedna nepečena brza čokoladna slastica...Podloga od degistive keksa i badema i čokoladno ganash punjenje..uživajte

 Sastojci

    Podloga:
    150 g MCvitas degistive keksa
    150 g mljevenih badema
    150 g maslaca
    20 g limun šećera
    1 ipo žlica đema od marelice


    Fil:
    150 g tamne čokolade 50% kakaa
    100 g milka mliječne ili noisette čokolade
    500 ml vrhnja za šlag
    90 ml soka od naranče
    prstohvat soli

 Priprema

    1.

   

    Kalup je 24 cm.

    Najbolje je koristiti odvojiv kalup.

    Za podlogu samenljite bademe i kekse.

    Na laganoj vatri rastopite šećer i maslac.

    Dodajte u mljevene kekse i bademe.

    Pomiješajte i dodajte đem od marelice pa povežite smjesu.

    Utisnite u nauljeni kalup za tart s tim da obložite cijeli kalup sa podlogom,znači i stranice.

    Ostavite kratko u hladnjaku da se stisne.


    2.

    Za kremu u soku od naranče topite čokoladu.

    Dodati prstohvat soli u čokoladu.

    Na laganoj vatri zagrijete vrhnje za šlag.

    U mlaki šlag dodajete čokoladu i lagano miješate da se smjesa poveže.

    Oprezno ulijte na podlogu.

    Ostavite u hladnjaku da se fil stisne.

    Ukrasite sa mljevenim bademima i kandiranom koricom naranče.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar