loading...

Prefina peciva koja cesto radim. Mekana, odlične teksture, idealna kad radite više vrsta da se razlikuju i oblikom. - Trokut peciva!

 Sastojci 4 osobe

    Sastojci:/10-12 kom
    500g glatkog brašna
    1 Instant kvasac Dolcela
    1žličica soli
    250g posnog sira


    140ml vode
    40ml nekog biljnog ulja/može i otopljeni maslac
    1žličica Šećera ( kristal)

 Priprema

    1.

    U zdjelu stavite sir, lagano ga izradite vilicom.Zagrijete vodu, može biti i malo jače zagrijano, pa dodate siru , promiješate, sad bi jedno i drugo trebalo biti mlako, dodate ulje, brašno, kvasac , šećer i sol.Sve dobro promiješate u finu smjesu, po potrebi dodate još malo brašna.Miješate na radnoj plohi da sve postane glatko.Odložite sa strane pokriveno prozirnom folijom, neka bude na toplom nekih pola sata
    2.

    Od tijesta napravite okruglu pogaču na radnom stolu, podijelite je na pola, svaku polovicu na 4-5-6 šnita.Posložite kruščiće na lim na koji ste prije toga stavili papir za pečenje.Pospete ih brašnom, narežite ih na par mjesta oštrim nožem.Ostavite stajati pokriveno 20min.

    3.

    Zagrijete pećnicu na 250C/max.Stavite nadošle kruščiće u pećnicu pecite 5 min.smanjite na 175C pa nastavite peći 20min dok ne dobiju finu boju.Ako želite jako hrskave kruščiće na dno pećnice stavite zdjelicu vruče vode dok se peku.
    4.
    Servirati ohlađeno.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar