loading...

Kiflice "mekane kao duša" - Kiflice će vam biti mekane, sočne, ukusne i drugi dan vam ostaju iste takve!

 Sastojci

    1 kg + 20 dag Glatkog brašna Podravka
    2 jaja
    pola litre mlakog mlijeka
    1 dcl vode
    1,5 dcl ulja
    kocka kvasca
    1,5 žlica Šećera ( kristal)
    1,5 žlica soli
    20 dag Šunke u ovitku Podravka
    20 dag sira
    1 jaje za premazivanje
    sjemenke po želji (lan, sezam, chia..)


 Priprema

    1.

    Kvasac napravite po dobrom starom običaju, malo mijeka, malo šećera i smutite. Ostavite da nabubri.
    2.

    Pjenjačom izmutite dva jaja, dodajte mlako mlijeko, vodu, šećer, sol i ulje. Izmiješajte da se sol i šećer otope. Zatim dodajte kvasac i lagano još jednom promiješajte.
    3.

    Sada dodajte 1 kg brašna, naravno postepeno. Miješajte rukom ili mikserom, kako ste naviknuli te dodajte malo po malo brašno. Napisala sam vam + 20 dag brašna sa strane, jer njega dodajete dok vam se god tijesto lijepi za ruke. Kad se više ne bude lijepilo gotovi ste.
    4.

    Posudu u kojoj će se tijesto dizati malo pobrašnite. Tijesto ostavite u posudi i prekrijte vlažnom krpom. Pustite sat i pol, dva da se diže.
    5.

    Šunku i sir izrežite na trakice.

    Od tijesta napravite par loptica, 5-6.


    6.

    Podlogu pospite brašnom te svaku kuglicu razvaljajte u krug i napravite trokutiće za kiflice.

    Na svaki trokutić stavite sira i šunke, vrhove lagano savijte prema unutra i zarolajte kiflicu. Posložite ih na papir za pečenje i pustite još 30 min da odstoje. Prije pečenja premažite ih jajetom i pospite sjemenkama. Pecite na 180° C dok ne dobiju zlatnu boju.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar