loading...

Kolačići s lešnicima !

 Sastojci

    Potrebno je za testo:
    125 g maslaca
    100 g pečenog, oljuštenog, mlevenog lešnika
    100 g šećera
    1 žumance
    1/4 kašičice kakaoa
    1 pakovanje vanil šećera (10 g)
    120 g mekog belog brašna

    Za filovanje:
    džem od malina, i tačka!

    Za ukrašavanje (nije obavezno):
    malo rastopljene čokolade, pa slobodnim stilom


Priprema

    1.

    Zamesiti testo. Vaditi keksiće. Gotove spajati džemom. Može čokolada preko. Ovako bi ovaj recept bio zapisan u "rokovniku" s receptima moje mame. Ja sam daleko komplikovanija.
    2.

    Maslac sobne temperature umutiti sa šećerom, vanilom i žumancetom. Umešati mleveni, pečeni lešnik. Brašno i kakao prosejati pa dodati u testo. Sve dobro zamesiti, testo treba da bude čvrsto. Uviti ga u streč foliju i ostaviti da se odmori na hladnom jedno petnaestak minuta.
    3.

    Testo rasklagijati na debljinu od 4-5 mm i modlom prečnika 2,5 cm vaditi kolačiće. Ukoliko volite krupnije kolače onda koristite modlu veličine koja vama odgovara. Kolače redjati na pleh obložen papirom za pečenje. Ostatak testa malo premesiti i vaditi kolače dokle god ima testa.
    4.

    Kolače peći na 180C 15-20 minuta, koliko da blago porumene s donje strane. Izvaditi ih iz pleha sa sve papirom i ostaviti da se sasvim ohlade. Zatim ih spajati džemom od malina. Naravno da možete koristiti i neki drugi džem ali su meni s ovim džemom sa-vr-še-ni!
    5.

    Kao što rekoh, ako želite možete ih ukrasiti čokoladom: dovoljno je da rastopite jednu štanglu čokolade s malo ulja, sipajte je u kesu za zamrzivač, čačkalicom probušite rupicu na dnu kese i onda napravite šare na kolačićima.
    6.

    Od ove mere će izaći 70-tak kolačića prečnika 2,5 cm.


    7.

    Jel treba da napomenem da su najbolji posle par dana? E pa jesu! Evo kod mene već šesti dan ih preteklo par komada i baš su mljac! <3 <3 <3   


Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar