loading...

Najsočnija čoko kora za torte !

 Sastojci 8 osoba

    6 jaja
    6 kašika šećera
    6 kašika brašna
    6 kašika kakaa
    1 Vanilin šećer Dolcela
    1 Prašak za pecivo Docela
    150 ml Ulja
    150 ml Mleka


 Priprema

    1.

    Odvojiti žumanca i belanca, pa belanca umutiti u čvrst sneg.

   
    2.

    U žumanca dodati dodati šećer i vanilin šećer, pa penasto umutiti mikserom, a zatim dodati mleko i ulje.
    3.

    Posebno pomešati brašno, kakao i prašak za pecivo, pa dodavati u žumanca i mutiti mikserom na najmanjoj brzini.
    4.

    Kada je smesa sjedinjena i bez grudvica, varjačom dodati i umešati sneg od belanaca
    5.

    Izlijti smesu u okrugli pleh prečnika oko 24cm u koji ste prethodno stavili papir za pečenje.
    6.

    Peći u prethodnoj zagrejanoj rerni na 180oC između 25-30 minuta.


Posluživanje

Sačekajte da se malo ohladi pre sečenja na dve ili tri kore (preporučujem dve dok je topla kora ili tri ukoliko je skroz hladna),

Takođe, radi lakšeg vezivanja bilo kog fila za koru, preporučujem da kou premažete tankim slojem marmelade.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar