loading...

Bounty kolač - brz, jednostavan i veoma ukusan!

 Sastojci 12 osoba

    Kora:
    11 Bjelanjaka
    200 g Secera
    125 g Kokosa mljevenog
    Soli kroz prste
    Krema:
    11 Zumanjaka
    150 g Secera
    300 g Tamne cokolade
    300 g Putera,sobna temperatura
    60 ml Mlijeka
    Sirup:
    200 ml Kokosovog mlijeka
    Ganache:
    150 ml Slatkog vrhnja
    180 g Tamne cokolade


 Priprema

    1.

    Zagrijati rernu na 180C (350F).Umutiti bjelanca s malo soli. Polako dodavati secer dok sve ne potrosite. Kad ste dobili cvrsti snijeg od bjelanaca rucno umjesati kokos. Istresti u tepsiju od 38x32 cm oblozenu pek-papirom i susiti u rerni na 150 C (300F) oko 20-30 minuta zavisno od jacine rerne. Kad se kora ispekla isjeci na tri jednaka dijela.

   
    2.

    Staviti vodu da provrije pa preko staviti zdjelu u koju cete umutiti zumanca sa secerom i mjesajuci kuhati dok nedobijete guscu kremu,a  krema postane bljeda. Oko 8-10 minuta ili kad temperatura bude preko 60C. Kad vam postane gusca dodati cokoladu i mlijeko i umutiti kremu.Ostaviti da se potpuno ohladi krema.
    3.

    Umutiti puter pa dodati ohladenu kremu i ujednaciti smjesu. Kremu rasporediti na 3 jednaka dijela,za kore i preko kolaca.
    4.

    Koru premazati s kokosovim mlijekom pa premazati kremom. Tako ponoviti sa ostalim korama.
    5.

    Kolac mozete premazati sa ostakom kreme i posuti kokosom ili ga preliti jos sa ganache i ukrasiti bademom i kokosom.


    Ganache:

    Zagrijati vrhnje pa dodati cokoladu.Izmjesati da se cokolada istopi i onda preliti preko kolaca. Opcija je na vama ja volim kad prelijem preko kreme ganache od cokolade. Isto tako ja ga izrezem na kocke i prelijem ganache.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar