loading...

Čokoladna, lagana torta. Sjajna kombinacija nutelle i mascarponea u kremi. Probajte i uvjerite se sami!

 Sastojci

    BISKVIT sastojci za jednu koru ( potrebne su 3 )
    5 jaja
    5 žlica vode
    170g Šećera ( kristal)
    200g Glatko brašno Podravka
    1 žličica vrhom puna Prašak za pecivo Docela
    orah, lješnjak, badem, kakao Po želji u biskvit možete dodati 1-2 žlice navedenih sastojaka
    KREMA
    750g Nutelle ( ili bilo koji druhi nugat namaz)
    750g Mascarponea
    500ml vrhnja za šlag
    ZA POŠKROPITI BISKVIT mlijeko i kakao, može i samo mlijeko
    UKRAŠAVANJE čokoladni punjeni štapići


 Priprema

    1.

    BISKVIT 

    Koristim kalup od 28cm ili od 30cm

    Pomiješamo suhe sastojke ( brašno, prašak i ako dodajete još nešto od predloženih sastojaka ).

    U jednoj torti su 3 obična biskvita, a u drugoj sam u dva dodala mljeveni orah, a u treći kakao. To je po vašoj želji ako želite malo promijeniti i obogatiti okus torte. 

    Pjenasto izmutimo jaja i dodamo vodu,

    Nakon toga pomalo dodajemo šećer i dobro izmiješamo. 

    Brašno i ostale suhe sastojke dodajemo u smjesu od jaja, vode i šećera te je miješamo kuhačom ( možete i mikserom na najmanjoj brzini ako vam je tako lakše).

    Biskvit pečemo na 180°C oko 25 minuta.

    Provjerite čačkalicom da li je dobro pečen jer sve ovisi o samoj pećnici.

    2.

    KREMA 

    Prvo izmutimo vrhnje za šlag.

    U njega dodamo mascarpone te dobro izmiješamo.

    Na kraju dodamo nutellu i sve opet dobro promiješamo. 

    Ja kremu stavim na nekih 20ak minuta u frižider da se malo stisne jer bude lakše samo nanošenje na tortu iako je ona sama od sebe već čvrsta.


 
    3.

    SLAGANJE I UKRAŠAVANJE TORTE

    Svaki biskvit natopimo s toplim mlijekom pomiješanim s kakaom. 

    Pazite da ne stavite previše jer će vam se krema u dodiru s biskvitom početi zagrijavati i topiti ( jednom mi se to dogodilo i krema se samo razlila te se nije htjela stisnuti).

    Ja tortu slažem u kalupu, a s obzirom na to da je visoka znam u njega sa strana staviti papir za pečenje tako da se slagati može i iznad kalupa.

    Može se slagati i bez kalupa, krema je dovoljno čvrsta za to, ali onda je obavezno ohladite u frižideru 20ak minuta.

    Kreme ima dovoljno tako da možete ostaviti i dio za ukrašavanje po potrebi, ovisno kako je želite ukrasiti. 

    Prije ukrašavanja tortu bi bilo dobro ostaviti nekoliko sati u frižideru. Ja je obično ostavim preko noći.

    Što se tiče ukrašavanja ovo je jedan od mojih načina s čokoladnim štapićima, a vi možete tako ili dajte mašti da se pobrine za to ;)

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar