Sastojci
7 žumanjaka
7 bijelanjaka
15 dkg šećera ( kristal)
3 žlice brašna
1/2 prasak za pecivo
15 dkg mljevenih oraha
1/2 ilt. mlijeka
5 žlica oštrog brašna
25 dkg margarina
25 dkg šećera u prahu
30 dkg žele bombona
2-3 dcl ruma
3 banane
15 dkg bijele čokolade za kuhanje
150 ml biljnog šlaga (halta,hole,ili neki drugi)
Priprema
1.
Biskvit:
Izmiksati žumanjke sa šećerom,dodati mljevene orahe,prašak za pecivo,brašno,i na kraju lagano umješati
snijeg od bijelanjaka.
Biskvit izliti na tepsiju,oblozenu papirom za pećenje,kad se biskvit ispeće i malo pohladi,s tim papirom zarolati roladu i ostaviti da se hladi do kraja....
2.
Krema:
Žele bombone izrezuckati na kockice i preliti s otprilike jedan deci ruma,ostaviti sa strane...
3.
Skuhati kremu od pola litre mlijeka,i brašna,te ostaviti da se hladi,u hladnu kremu umiješati margarin izrađen s šećerom u prahu,dodati žele bombone,probati kremu,ako vam je premalo ruma,dodati još,ili ako vam se čini da je krema pregusta isto tako dodati još malo ruma...
Prije nego umješate u cijelu kremu žele bombone,odvojiti 3-4 žlice,čiste bijele kreme,za vanjski dio rolade..
4.
Banane isto potopiti u rumu,da ne potamne brzo.
Biskvit odrolati,odvojiti od papira za pećenje,i po cijelom biskvitu namazati kremu,sloziti na to banane,i lagano zarolati,"znači ne jako rolati,nego praktički samo lagano prebaciti".Roladu namazati s ostatkom bijele kreme.
5.
Rastopiti bijelu glazuru:
U slatko vrhnje ubaciti bijelu čokoladu,i lagano otopiti na pari,malo ohladiti,i preliti po gotovoj roladi.
Ja sam koristila KANDIT bijelu čokoladu,na kojoj piše da je za jelo i kuhanje,znači nikakvu posebnu skupu čokoladu,a slatko vrhnje sam isprobala ono novo zvijezdino (zeleno pakiranje,piše zvijezda šlag,s biljnom masti).
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar