loading...

Novogodišnji kolač kakav još niste probali!

 Sastojci

    7 žumanjaka
    7 bijelanjaka
    15 dkg šećera ( kristal)
    3 žlice brašna
    1/2 prasak za pecivo
    15 dkg mljevenih oraha
    1/2 ilt. mlijeka
    5 žlica oštrog brašna
    25 dkg margarina
    25 dkg šećera u prahu
    30 dkg žele bombona
    2-3 dcl ruma
    3 banane
    15 dkg bijele čokolade za kuhanje
    150 ml biljnog šlaga (halta,hole,ili neki drugi)


 Priprema

    1.

    Biskvit:

    Izmiksati žumanjke sa šećerom,dodati mljevene orahe,prašak za pecivo,brašno,i na kraju lagano umješati

    snijeg od bijelanjaka.

    Biskvit izliti na tepsiju,oblozenu papirom za pećenje,kad se biskvit ispeće i  malo pohladi,s tim papirom zarolati roladu i ostaviti da se hladi do kraja....
    2.

    Krema:

    Žele bombone izrezuckati na kockice i preliti s otprilike jedan deci ruma,ostaviti sa strane...
    3. 

    Skuhati kremu od pola litre mlijeka,i brašna,te ostaviti da se hladi,u hladnu kremu umiješati margarin izrađen s šećerom u prahu,dodati žele bombone,probati kremu,ako vam je premalo ruma,dodati još,ili ako vam se čini da je krema pregusta isto tako dodati još malo ruma...

    Prije nego umješate u cijelu kremu žele bombone,odvojiti 3-4 žlice,čiste bijele kreme,za vanjski dio rolade..
    4.

    Banane isto potopiti u rumu,da ne potamne brzo.

    Biskvit odrolati,odvojiti od papira za pećenje,i po cijelom biskvitu namazati kremu,sloziti na to banane,i lagano zarolati,"znači ne jako rolati,nego praktički samo lagano prebaciti".Roladu namazati s ostatkom bijele kreme.


    5.

    Rastopiti bijelu glazuru:

    U slatko vrhnje ubaciti bijelu čokoladu,i lagano otopiti na pari,malo ohladiti,i preliti po gotovoj roladi.

    Ja sam koristila KANDIT bijelu čokoladu,na kojoj piše da je za jelo i kuhanje,znači nikakvu posebnu skupu čokoladu,a slatko vrhnje sam isprobala ono novo zvijezdino (zeleno pakiranje,piše zvijezda šlag,s biljnom masti).

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar