loading...

DOMAĆI KRUH KAKAV JOŠ NISTE PROBALI!!

 Sastojci

    oko kilu bijelog brasna,kocka kvasca i malo secera,deci mlijeka,par zlica vrhnja za kuhanje,isto tako ulja,topla voda,sol


 Priprema

    1.

    ugrijati deci,dva mljeka,maknuti sa stednjaka
   
    dodati zlicicu secera ili malo meda,..kocku kvasca,..pustiti da kvasac uzade
   
    u veliku zdjelu plasticnu,drvenu usuti brasno,ulje ,malo vrhnja za kuhanje,..i uzasli kvasac
   
    dodajemo dalje toplu vodu od oka stalno mjesajuci kuhacom
   
    nakon par minuta nastavljamo rukom i mjesimo,mjesimo dok nam ruke neotpadnu ...hi hi..
   
    kad vidimo da je dobro umjesit,tako sve pokrijemo krpom i stavimo,na toplo.
   
    kad se diglo nakon sat vremena i vise,stavite tjesto na dasku i jos malo ga premjesite al kratko i uz malo brasna oblikujte po zelji,..malo pospite brasnom,i zarezite na par mjesta,prije ste ga naravno stavili na papir za pecenje u protvan.
 
    pecite ga prvo na 200 st oko 25 min,a ondajos toliko i malo vise,ovisi o pecnici na 180.
   


    kad je kruh pecen,malo ga posipati samo rukom vodom ,mrvicu,..i nakon par min jos vruceg zamotati u krpu.

    ma prekrasno je kad zamirisi ispecen kruh,koje god vrste je!!!!!!!!


Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar