loading...

Na našem stolu tradicionalno krase Božićne blagdane....zvjezdice s cimetom...te jednostavne, male, slatke zvjezdice sa sušenim bjelanjkom jedan su od onih recepata koje pripremite danima ranije i čuvate u limenim kutijama sve do Božića!

 Sastojci

    3 bjelanjka (M)
    250g šećera u prahu
    1 vanilin šećer
    3 kapi maraskina
    1 čajna žlica cimeta
    oko 400g mljevenih badema ili lješnjaka ( ja pravim pola jednog, pola drugog)
    još malo šećera u prahu za radnu plohu


 Priprema

    1.

    Bjelanjke, na najvišoj brzini, izmiksati u čvrsti snijeg. Postepeno dodavati prosijani šećer u prahu i kratko umiješati. Za glazuru na zvjezdicama odvojiti 2 pune velike žlice snijega od bjelanjka sa strane. Vanilin šećer, maraskino, cimet i oko 150g badema ili lješnjaka na najnižoj brzini smiksati s bjelanjcima. Od ostatka badema ili lješnjaka dodati toliko da se tijesto skoro više ne lijepi, taj posljednji dio mijesi se rukama.
    2.

    Radnu površinu posuti šećerom u prahu i razviti tijesto debljine oko 1/2 cm. S kalupom u obliku zvjezdice rezati tijesto i slagati na lim za pečenje (na kojem je papir za pečenje), te premazati bjelanjkom koji je ostao odvojen (bjelanjak na zvjezdice mažem kistom, a svaki puta prije nego režem tijesto umočim kalup u mlaku vodu da se zvjezdice lakše odvajaju od kalupa).


    3.

    Peći oko 20-25 min. na 140°C. Zvjezdice moraju nakon pečenja još biti, sa donje strane, mekane inače budu presuhe i pretvrde. Dobro ih ohladiti prije nego se spreme u dobro zatvorenoj metalnoj kutiji da što duže ostanu meke i so

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar