Jednom rječju, savršeno, a jednostavno, samo slažete jedno na drugo!

 Sastojci

    tijesto:
    6 kom bjelanjaka-snijeg
    6 kom žutanjaka
    15 dag šećera
    14 dag oraha
    5 dag keksa

    I krema:
    1 l mlijeka
    4 žlice šećera
    1 vrećica vanilin šećera
    2 vrećice pudinga od vanilije
    10 dag maslaca
    2 većice želatine, bijele
    1 konzerva kompota od marelice
    8 žlica mljevenih keksa





    II krema:
    6 kom jaja
    15 dag šećera
    1 vrećica vanilin šećera
    20 dag tamne čokolade
    10 dag maslaca
    1/2 l slatkog vrhnja
    2 vrećice bijele želatine

    glazura:
    20 dag tamne čokolade + par žilca šećera
    8 žlica ulja

 Priprema

    1.
    Tijesto izmiksajte i pecite u dubljem namašćenom plehu na 180 °C oko 10 -15 minuta. Poškropite sa malo mlijeka i ostavite da se hladi.
    2.
    I kremu pripremite tako da skuhate puding u mlijeku sa šećerom i vanilin šećerom- prema uputi na vrećici, dodajte mu maslac, dok je još vruć.Kad se krema malo prohladi, dodajte mu nasjeckano voće, mljeveni keks i pripremljenu želatinu. Kremu izručite na biskvit i ostavite u hladnjak da se stegne.
    3.
    Za II kremu tucite na pari jaja sa šećerom i kad se počelo zgušnjavati, dodajte im natrganu čokoladu, te mutite dok se sve lijepo nije otopilo. Ostavite da se krema ohladi, a pripremite tučeno slatko vrhnje i želatinu. Također kad se ohladi dodajte joj margarin, pa tučeno vrhnje, pa želatinu. Sad i ovu kremu izručite na onu prijašnju kremu i poravnajte.




    4.
    Glazuru otopite, pa je prelijte preko kolača koji ste složili redom – biskvit, I krema, II krema, glazura.
    5.
    Kolač ostaje u plehu u kojem se pekao. Veličina pleha je 40×30

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar