Sastojci
tijesto:
6 kom bjelanjaka-snijeg
6 kom žutanjaka
15 dag šećera
14 dag oraha
5 dag keksa
I krema:
1 l mlijeka
4 žlice šećera
1 vrećica vanilin šećera
2 vrećice pudinga od vanilije
10 dag maslaca
2 većice želatine, bijele
1 konzerva kompota od marelice
8 žlica mljevenih keksa
II krema:
6 kom jaja
15 dag šećera
1 vrećica vanilin šećera
20 dag tamne čokolade
10 dag maslaca
1/2 l slatkog vrhnja
2 vrećice bijele želatine
glazura:
20 dag tamne čokolade + par žilca šećera
8 žlica ulja
Priprema
1.
Tijesto izmiksajte i pecite u dubljem namašćenom plehu na 180 °C oko 10 -15 minuta. Poškropite sa malo mlijeka i ostavite da se hladi.
2.
I kremu pripremite tako da skuhate puding u mlijeku sa šećerom i vanilin šećerom- prema uputi na vrećici, dodajte mu maslac, dok je još vruć.Kad se krema malo prohladi, dodajte mu nasjeckano voće, mljeveni keks i pripremljenu želatinu. Kremu izručite na biskvit i ostavite u hladnjak da se stegne.
3.
Za II kremu tucite na pari jaja sa šećerom i kad se počelo zgušnjavati, dodajte im natrganu čokoladu, te mutite dok se sve lijepo nije otopilo. Ostavite da se krema ohladi, a pripremite tučeno slatko vrhnje i želatinu. Također kad se ohladi dodajte joj margarin, pa tučeno vrhnje, pa želatinu. Sad i ovu kremu izručite na onu prijašnju kremu i poravnajte.
4.
Glazuru otopite, pa je prelijte preko kolača koji ste složili redom – biskvit, I krema, II krema, glazura.
5.
Kolač ostaje u plehu u kojem se pekao. Veličina pleha je 40×30
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar