Narančaste piramide i košnice - prenosim vam utiske mojih ukućana, koji su ovo ocijenili kao jednu od najboljih stvari koje sam napravila!

 Sastojci

    Narančasta masa
    1 kg sitno ribane, ne mljevene mrkve
    60 dag šećera
    1 sok i korica limun
    1 sok i korica naranča

    Krema
    1/2 l mlijeka
    4 žlice brašna
    20 dag maslaca
    15 dag šećera u prahu
    1 vrećica vanilin šećera
    1 sok i korica limun
    Ostalo:
    1-2 veće vafel oblatne
    malo šećera u prahu

 Priprema

    1.
    Mrkvu i šećer pirjajte, stalno miješajući, toliko dugo dok ne ispari sav sok.
    2.
    Kad je sok ispario, dodajte sok i korice limuna i naranče, te opet pirjajte dok ne ispari. Kad je gotovo, ohladite masu.
    3.
    Za kremu skuhajte 4 žlice brašna u mlijeku, ohladite.
    4.
    Izradite maslac sa šećerom u prahu, vanilin šećerom, sokom i koricom limuna, te mu dodajte ohlađenu smjesu brašna i mlijeka. Krema je sad gotova.
    5.
    U kalupe za košnice ili piramide stavljajte komad prozirne folije, na nju stavite komad ohlađene narančaste mase, u sredini napravite udubinu u koju stavljajte kremu, odozgo sad stavite komade oblatne, koje ste izrezali na prikladne veličine.
    6.
    Oprezno, da ne poremetite formu, vadite iz kalupa i samo lagano dignite foliju. Trebali biste imati pravilne košnice ili piramide.
    7.
    Složite na pladanj, pospite šećerom u prahu. Možete ih staviti na zrak da se suše ili ih samo stavite u hladnjak.

Posluživanje

Od ove količine trebalo bi ispasti oko 60-65 komada, dakle možete prepoloviti sastojke. Ako nemate kalupe za piramide ili košnice, ovo možete raditi i sa cjedilom za limun, a ako hoćete možete ih napraviti kao kuglice bez kreme! Tada samo oblikujte kuglice, uvaljajte ih u šarene mrvice ili nešto slično. Kad nema kreme, kuglice su prihvatljive i vegeterijancima, no nisam stavila smeđi šećer, jer sam htjela intenzivnu narančastu boju.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar