Nepečena puding torta - pun pogodak!

 Sastojci

    tamni puding:
    2 vrećice dolcela pudinga od čokolade ili kakaa
    5 žlica šećera
    8 dl mlijeka
    20 dag prženih mljevenih lješnjaka

    svijetli puding:
    2 vrećice dolcela pudinga od vanilije
    5 žlica šećera
    8 dl mlijeka
    20 dag kokosova brašna




    krema:
    2 vrećice dolcela kreme za torte i kolače, okusa čokolada
    -- mlijeka po potrebi

    ukras:
    2, 5 dl slatkog vrhnja

 Priprema

    1.
    Najprije priredite kalup za tortu, ovako: obruč kalupa za tortu namažite maslacem i stavite ga na ravan pladanj za torte.
    2.
    Skuhajte tamni puding, po uputi na vrećici, na 8 dl mlijeka. Primješajte mu pržene mljevene lješnjake. Nalijte u pripremljen kalup. Stavite da se hladi u hladnjaku.
    3.
    Kad se prohladilo, skuhajte puding od vanilije, po uputi na vrećici primješajte mu kokosovo brašno i oprezno nalijte na onaj puding od čokolade. Stavite u hladnjak i pustite da se ohladi.
    4.
    Kremu od čokolade napravite po uputstvu na vrećici. Namažite na ohlađene pudinge. Pažljivo odvojite obruč od ohlađene “torte”.
    5.
    Ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i ukasima po želji.





Posluživanje

Ovakvu tortu ili kocke, možete napraviti i od voćnih pudinga raznih okusa, s dodatkom sjeckanog voća ili voća iz kompota, a ovakvo spremljeni pudinzi mogu poslužiti i kao desert u čaši, ali i kao krema biskvitnim kolačima!


Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar