tamni puding:
2 vrećice dolcela pudinga od čokolade ili kakaa
5 žlica šećera
8 dl mlijeka
20 dag prženih mljevenih lješnjaka
svijetli puding:
2 vrećice dolcela pudinga od vanilije
5 žlica šećera
8 dl mlijeka
20 dag kokosova brašna
krema:
2 vrećice dolcela kreme za torte i kolače, okusa čokolada
-- mlijeka po potrebi
ukras:
2, 5 dl slatkog vrhnja
Priprema
1.
Najprije priredite kalup za tortu, ovako: obruč kalupa za tortu namažite maslacem i stavite ga na ravan pladanj za torte.
2.
Skuhajte tamni puding, po uputi na vrećici, na 8 dl mlijeka. Primješajte mu pržene mljevene lješnjake. Nalijte u pripremljen kalup. Stavite da se hladi u hladnjaku.
3.
Kad se prohladilo, skuhajte puding od vanilije, po uputi na vrećici primješajte mu kokosovo brašno i oprezno nalijte na onaj puding od čokolade. Stavite u hladnjak i pustite da se ohladi.
4.
Kremu od čokolade napravite po uputstvu na vrećici. Namažite na ohlađene pudinge. Pažljivo odvojite obruč od ohlađene “torte”.
5.
Ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i ukasima po želji.
Posluživanje
Ovakvu tortu ili kocke, možete napraviti i od voćnih pudinga raznih okusa, s dodatkom sjeckanog voća ili voća iz kompota, a ovakvo spremljeni pudinzi mogu poslužiti i kao desert u čaši, ali i kao krema biskvitnim kolačima!
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar