Slana torta - laka za pripremu, odličnog ukusa!

 Sastojci 8 osoba

    Kora:
    3 jajeta
    3 ravne kašike brašna
    1 kašičica ulja
    1/2 kašičice soli

    Nadev:
    400 g ela sira
    30 g putera
    200 ml kisele pavlake
    100 g mlevenih oraha
    1 veza peršunovog lista
    3 kuvana žumanceta
    100 g šunke
    3 uvršne kašike pinđura
    4 šnite sendvič tost sira
    po ukusu soli




    Premaz i dekoracija:
    3 kuvana belanceta
    40 g mlevenih oraha
    30 g putera
    100 ml kisele pavlake
    po želji jezgra oraha
    po želji svežeg peršunovog lista
    po želji sveže mirođije

 Priprema

    1. 

    Umutiti belanca u čvrst sneg, dodati umućena žumanca sa solju i uljem, promešati, na kraju dodati brašno i sve lagano izmešati.

    Kalup ili šerpu prečnika 24 cm premazati uljem i posuti brašnom, ili obložiti papirom za pečenje i sipati smesu. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni C dok ne porumeni. Koru prohladiti pa preseći na dva dela.

    Za nadev umutiti ela sir, puter, pavlaku i mlevene orahe, posoliti po ukusu, pa podeliti na 3 dela.   

    U jedan deo staviti pinđur, u drugi izgnječena žumanca, a u treći izmiksan peršunov list i šunku.   

    Na tacnu za serviranje staviti donju koru, premazati je smesom sa pinđurom, preko staviti smesu sa kuvanim žumancima, a preko toga smesu sa peršunovim listom i šunkom.



   
    Preko nadeva staviti drugu koru i celu tortu premazati smesom od 2 izmiksana belanceta, oraha, putera i kisele pavlake.

    Preko premaza izrendati preostalo belance i staviti sendvič sir isečen modlom za vanilice, pa dekorisati peršunovim listom, mirođijom i jezgrom oraha.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar