Sastojci 8 osoba
Kora:
3 jajeta
3 ravne kašike brašna
1 kašičica ulja
1/2 kašičice soli
Nadev:
400 g ela sira
30 g putera
200 ml kisele pavlake
100 g mlevenih oraha
1 veza peršunovog lista
3 kuvana žumanceta
100 g šunke
3 uvršne kašike pinđura
4 šnite sendvič tost sira
po ukusu soli
Premaz i dekoracija:
3 kuvana belanceta
40 g mlevenih oraha
30 g putera
100 ml kisele pavlake
po želji jezgra oraha
po želji svežeg peršunovog lista
po želji sveže mirođije
Priprema
1.
Umutiti belanca u čvrst sneg, dodati umućena žumanca sa solju i uljem, promešati, na kraju dodati brašno i sve lagano izmešati.
Kalup ili šerpu prečnika 24 cm premazati uljem i posuti brašnom, ili obložiti papirom za pečenje i sipati smesu. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni C dok ne porumeni. Koru prohladiti pa preseći na dva dela.
Za nadev umutiti ela sir, puter, pavlaku i mlevene orahe, posoliti po ukusu, pa podeliti na 3 dela.
U jedan deo staviti pinđur, u drugi izgnječena žumanca, a u treći izmiksan peršunov list i šunku.
Na tacnu za serviranje staviti donju koru, premazati je smesom sa pinđurom, preko staviti smesu sa kuvanim žumancima, a preko toga smesu sa peršunovim listom i šunkom.
Preko nadeva staviti drugu koru i celu tortu premazati smesom od 2 izmiksana belanceta, oraha, putera i kisele pavlake.
Preko premaza izrendati preostalo belance i staviti sendvič sir isečen modlom za vanilice, pa dekorisati peršunovim listom, mirođijom i jezgrom oraha.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar