loading...

Šumska vila kocke - veoma ukusne!

 Sastojci

    Kora:
    9 bjelanjaka
    12 žlica šećera (kristal)
    12 žlica mljevenih lješnjaka
    1 žlica Pšeničnog oštrog brašna
    1 vrećica Praška za pecivo Docela

    Crvena krema:
    45 dag šumskog voća
    20 dag Šećera ( kristal)
    po potrebi vode
    20 dag malina
    2 vrećice Vanilin pudinga Dolcela

    Žuta krema:
    9 žutanjaka
    15 dag Šećera ( kristal)
    1 vrećicu Vanilin šećera Dolcela
    3 žlice škrobnog brašna Gussnel
    3 žlice Pšeničnog oštrog brašna Podravka
    1/2l mlijeka
    25 dag putera/maslaca

    Glazura:
    20 dag Čokolade za kuhanje
    5 žlica Ulja


 Priprema

    1.

    Bjelanjke i šećer dobro istucite.
    2.

    Lagano kuhačom umiješajte ostale sastojke.
    3.

    Stavite peći na papiru za pečenje, u pleh od pećnice i pecite na 180°C, oko 20 minuta.
    4.

    Kad je pečeno, prerežite koru popola i svaku koru namažite crvenom kremom., pa žutom kremom.
    5.

    Za žutu kremu stavite kuhati mlijeko, ostalo  sve skupa izmiksajte osim margarina ( maslaca).

    Kad se ohladi, izradite maslac ili margarin, te u to dodajte žutu kremu.
    6.

    Za crvenu kremu od voća, propasirajte  voće i dodajte mu šećer. Stavite na vatru, te zakuhajte s pudingom.
    7.

    Slažite ovako: prva kora crvena krema, žuta krema, čokoladna glazura, druga kora, crvena krema, žuta krema pa čokoladna glazura. ja svaku koru posebno namažem, prelijem čokoladom, pa ih stavim jednu na drugu.


Posluživanje

Koristiti možete razne vrste bobičastog voća, kao i razne orašate kombinacije, kako želite! Meni su najbolje ove što vidite, sa šumskim voćem i lješnjacima.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar