Sastojci 6 osoba
kvas:
1 kockica kvasca
1 žlica šećera
2 žlice brašna
1, 5 dl toplog mlijeka
tijesto:
60 dag glatkog brašna
1 vrećica praška za pecivo
1, 5 - 2 dl tople vode
1, 5 dl ulja
1 žlica milerama
1/2 žličice soli
premaz:
1 žutanjak
2 žlice vode
Priprema
1.
Kvasac razmrvite i stavite da se digne sa brašnom, šećerom i mlijekom.
2.
Sve ostale sastojke pomiješajte i dodajte im dignuti kvasac.
3.
Miješajte mikserom najvećom brzinom, spiralnim nastavcima za tijesto, sve dok se ono ne pretvori u veliku kuglu, koja se odvaja od stijenki posude u kojoj miješate.
4.
Ostavite da se diže. Kad se tijesto udvostručilo, odmah premijesite i od smjese načinite 6 – 7 okruglih kruščića. Pustite ih da se dignu u plehovima, na papiru za pečenje.
5.
Premažite jajem, razmućenim s malo vode i pecite na 180°C dok ne dobije lijepu rumenu boju.
Posluživanje
Najbolje je vruće, ali i hladno, ali i iz škrinje…a i drugi dan je svježe
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar