loading...

Bolje od hamburger peciva, meko, zasitno i sasvim dovoljno samo za sebe bez ikakvog mazanja!

 Sastojci 6 osoba

    kvas:
    1 kockica kvasca
    1 žlica šećera
    2 žlice brašna
    1, 5 dl toplog mlijeka

    tijesto:
    60 dag glatkog brašna
    1 vrećica praška za pecivo
    1, 5 - 2 dl tople vode


    1, 5 dl ulja
    1 žlica milerama
    1/2 žličice soli

    premaz:
    1 žutanjak
    2 žlice vode

 Priprema

    1.
    Kvasac razmrvite i stavite da se digne sa brašnom, šećerom i mlijekom.
    2.
    Sve ostale sastojke pomiješajte i dodajte im dignuti kvasac.
    3.
    Miješajte mikserom najvećom brzinom, spiralnim nastavcima za tijesto, sve dok se ono ne pretvori u veliku kuglu, koja se odvaja od stijenki posude u kojoj miješate.


    4.
    Ostavite da se diže. Kad se tijesto udvostručilo, odmah premijesite i od smjese načinite 6 – 7 okruglih kruščića. Pustite ih da se dignu u plehovima, na papiru za pečenje.
    5.
    Premažite jajem, razmućenim s malo vode i pecite na 180°C dok ne dobije lijepu rumenu boju.

Posluživanje

Najbolje je vruće, ali i hladno, ali i iz škrinje…a i drugi dan je svježe

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar