biskvit:
6 kom jaja
5 žlica šećera
3 žlice ulja
3 žlice brašna
3 žlice kakaa
1/2 vrećice praška za pecivo
krema:
6 dl mlijeka
2 vrećice pudinga
6 žlica šećera
20 dag maslaca
zaljev:
2, 5 dl vode
10 žlica šećera
3 žlice ruma
glazura:
15 dag čokolade za kuhanje
4 žlice ulja
Priprema
1.
Pleh veličine 30×30 cm namastite i pospite brašnom.
2.
Od sastojaka za zaljev, skuhajte zaljev, sav šećer se mora rastopiti. Ostavite ga sa strane.
3.
Sastojke za biskvit umutite, prvo jaja i šećer, a onda ostale sastojke, izlijte sve u pripremljeni pleh, stavite u pećnicu na 180°C, pecite oko 15-20 minuta.
4.
Kad je biskvit pečen, izvadite ga da se hladi, pa ga zalijte pripremljenim zaljevom, ravnomjerno po cijeloj površini. Ostavite da se potpuno ohladi.
5.
Za kremu skuhajte puding na mlijeku, prema uputi na vrećici. Ohladite ga.
6.
Izradite maslac i dodajte mu skuhani puding, miksajte da se ujednači, kad ste dobili finu kremu, namažite je po cijelom kolaču.
7.
Sve skupa prelijte čokoladnom glazurom, koju ste otopili na slaboj vatri ili u mikrovalnoj pećnici.
Posluživanje
Svjesna sam da ima puno sličnih recepata, ali evo i moj, nek se nađe. Godinama ga pravim, osobito ljeti, jer se lako pravi, brzo se hladi, a kad se izvadi iz hladnjaka ugodno je osvježavajući.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar