Jako fini kolač od najjednostavnijih sastojaka. Jogurt mu daje nevjerojatnu svježinu, može se koristiti i kremasti sir umjesto jogurta!

 Sastojci 8 osoba

    biskvit:
    15 dag omekšalog maslaca
    25 dag šećera
    25 dag oštrog brašna
    25 dag jogurta
    4 jaja

    krema:
    50 dag jogurta
    4 žumanjka
    4 dag škrobnog brašna
    10 dag šećera





 Priprema

    1.
    Bjelanjke izmutite u čvrsti snijeg, dodajte im prstohvat soli da budu čvršći. Zagrijte pećnicu na 180°C.
    2.
    Namastite obruč za torte promjera najbolje 22, ali može i kalup za brioche.
    3.
    Mutite maslac sa šećerom, dodajte jogurt i žutanjke, pa umiješajte brašno.
    4.
    Lagano kuhačom na kraju umiješati bjelanjke i peći oko 30-40 minuta. Ne otvarajte pećnicu u toku pečenja, jer će vam tijesto “sjesti”.
    5.
    Za kremu rastopite jogurt s malo gustina, da se gustin otopi.
    6.
    Promiješati jogurt, žutanjke, šećer i škrob, pa na srednjoj varti kuhati da se lijepo zgusne.
    7.
    Pokriti folijom i ohladiti, te poslužiti s fino hladnom jogurtinom, a možete posuti i malo bobičastog voća ili samu s čajem ili kavom.





Posluživanje

Ova torta se može napraviti i s voćnim jogurtom! Nisam radila kremu od jogurta, djeca će je brzo pojesti s pekmezom i nutellom. Bratova cura ju je napravila odmah danas i dodala u tijesto šaku suhih brusnica- predobro joj je ispalo, a pekla je u kalupu za srneći hrbat!

Ako želite možete u tijesto dodati 1/2 vrećice praška za pecivo, jer će tada sasvim lijepo se dignuti, a vi ćete biti sigurni da neće ispasti "gumast" što se obično kod ovakvih tijesta događa.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar