loading...

Bečki kuglof sa lješnjacima i čokoladom!

 Sastojci

    250g maslaca/margarina
    200g šečera
    1 vanilin šečer
    2 žlice ruma
    4 jaja
    250g brašna


    1/2 praška za pecivo
    150g pečenih mjevenih lješnjaka
    100g mliječne čokolade narezane na kockice

 Priprema

    1.

    Maslac/margarin, šečer, rum i vanilin šečer dobro izmiksati, dodajti 1 jaje i malo brašna prosijanog sa praškom za pecivo. Ponavljati tako dok ima jaja i brašna.
    2.

    Dodati lješnjake i čokoladu, pomiješajti pa smjesu uspipati u namašten i pobrašnjen kalup za kugluf (ili silikonski). Peći na 175°C oko 1h (možete provjeriti štapićem da li je pečen).

    Ohlađen preliti čokoladom ili posuti šečerom u prahu.


    3.

    Sočan je i dugo ostaje svjež. Zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite u hladnjak, odličan je ujutro uz šalicu svježeg mlijeka.

    Umjesto lješnjaka možete dodati voće po želji, čak i kandirano.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar