loading...

Šarena punč torta - djeci najdraža!

 Sastojci

    Za biskvit I
    3 jaja
    3 žlice šečera u prahu
    50 g mljevenih blanširanih badema
    2 žlica brašna
    na vrh noža praška za pecivo

    za biskvit II
    3 jaja
    3 žlice šečera u prahu
    5o g mljevenih blanširanih badema
    1 žlica brašna
    1 žlica kakaa
    na vrh noža praška za pecivo

    za biskvit III
    3 jaja
    3 žlice šečera u prahu
    50 g mljevenih blanširanih badema
    2 žlice brašna
    na vrh noža praška za pecivo
    par kapi crvene jestive boje


    za kremu
    5 dl mlijeka
    2 žlice brašna
    3 žlice gustina
    150 g šečera u prahu
    1 vanilin šečer
    200 g margarina
    100 g mljevenih blanširanih badema
    3 žlice ruma

 Priprema

    1.

    Za biskvit I razmutite pjenasto žumanjke sa polovicom šečera, prosijte brašno i prašak za pecivo, dodajte smjesi. Dodajte bademe i na kraju izrađene bjelanjke sa ostatkom šečera.
    2.

    Za biskvit II razmutite pjenasto žumanjke sa polovicom šečera, prosijte brašno, prašak za pecivo, kakao, dodajte smjesi. Dodajte bademe i na kraju izrađene bjelanjke sa ostatkom šečera.
    3.

    Za biskvit III razmutite pjenasto žumanjke sa polovicom šečera, dodajte crvenu boju. Prosijte brašno i prašak za pecivo, dodajte smjesi. Dodajte bademe i na kraju izrađene bjelanjke sa ostatkom šečera. Sva tri bisvita pecite na 170°C i ohladite.
    4.

    Za kremu razmutite brašno, gustin, šečer, vanilin šečer sa dijelom mlijeka a ostalo stavite zavrijeti. Skuhajte kremu i stavite hladiti.

    Izradite pjenasto margarin sa šečerom u prahu pa dodajte žlicu po žlicu ohlađene kreme. Na kraju dodajte bademe i rum. ( ja sam koristila ekstrakt zbog djece)
    5.

    Torta u originalnom receptu je okrugla  (24 cm); u uputama dalje piše da se svaki biskvit razreže po pola, dva se ostave čitava a ostale se nareže na koncentrične krugove. Stavi se čitavi biskvit za podlogu a na njega se izmjenjuju biskviti i krema dok se ne potroši. Gore ide drugi čitavi biskvit. Torta se omaže i ukrasi polovicama badema..


    6.

    Meni je trebala kućica tako da sam bisvite pekla u četvrtastom kalupu i rezala ih na trakice koje sam nasumično izmjenjivala sa kremom da bih dobila šah uzorak.
    7.

    Naravno možete i ostaviti cijele biskvite. U tom slučaju ih pokvasite sa malo ruma i šečerom otopljenim u malo vode i filujte kremom.
    8.

    Tortu najbolje pravite dan ranije a režite sa vrlo oštrim nožem da bi  kockice došle do izražaja ;)

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar