loading...

Čokoladni kolač je mekan, ne previše sladak, ukusan!

 Sastojci

    6 kom bjelanjaka
    malo soli
    180 g Šećera ( kristal)
    100 g putera/maslaca-otopiti
    120 g Glatkog brašna Podravka
    2 kašičice Praška za pecivo Docela
    4 kašike gorkog kakaa u prahu Dolcela
    kristal šećer-posuti kolač


 Priprema

    1.

    U dubokoj posudi umutiti bjelanjke, so i šećer dok se dobije čvrsti snijeg.( nekih 10 min)
    2.

    U snijeg od bjelanjaka postepeno dodavati smjesu od brašna, praška za pecivo i kakaoa.Drvenom kašikom lagano smjesu ujednačiti. (odozdo prema gore)
    3.

    Na samom kraju dodati otopljeni i prohlađeni maslac, te ga sjediniti sa smjesom.
    4.

    Smjesu izliti u dugački kalup, obložen papirom za pečenje.Čokoladni kolač peći u zagrijanoj rerni na 160 C nekih 40 minuta..Kolač prohladiti, servirati, posuti kristal šećerom i poslužiti.



Posluživanje

Prijatno!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar