loading...

Crvenkapica - veoma ukusna i sočna!

 Sastojci

    Biskvit:
    4 jaja
    2 dl šećera
    2 dl jogurta
    1 dl mlijeka
    4 dl ošrog brašna
    1 pecilni prašak
    1 žlica gorkog kakaa
    1 Kompot od višanja Podravka (680 g)

    Krema:
    500 g svježeg posnog sira
    7 žlica šećera
    3 vanilin šećera
    2 dl slatkog vrhnja

    Preljev:
    1 preljev za torte
    sok iz kompota od višanja
    voda


 Priprema

    1.

    Jaja dobro umutimo sa šećerom, dodamo im jogurt i mlijeko. Brašno i pecilni prašak promiješamo i lagano ga dodajemo malo pomalo u smjesu sa jajima.Biskvit podijelimo na dva jednaka dijela te u jedan dio dodamo 1 žlicu gorkog kakaa.
    2.

    Žuti biskvit staviti peći u kalup za torte promjera 28 cm kojem smo prethodno dno obložili papirom za pečenje, a stranicu premazali sa maslacem. Peći ga 10 minuta u zagrijanoj pećnici na 200 C.
    Na žuti biskvit staviti ocijeđene višnje iz kompota i prekriti ih smeđim biskvitom. Peći još 15 - 20 minuta (provjerite čačkalicom da li je biskvit pečen).
    3.

    Za kremu dobro izraditi sir, šećer i vanilin šećer da dobijete kremastu strukturu i umiješati tučeno slatko vrhnje.
    Kremu staviti na ohlađeni biskvit.
    4.

    Preljev napraviti prema uputi na vrećici koristeći sok iz kompota i vodu po potrebi te preliti odozgo po kolaču.


    5.

    Staviti u hladnjak preko noći.
    Kolač možete raditi i u pravokutnoj tepsiji.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar