loading...

Kremasti kolači su nešto u čemu svim osjetilima volimo uživati - Lady kocke!

 Sastojci

    za tjesto
    3 jaja
    3 velike žlice Šećera ( kristal)
    2 velike žlice kakaa u prahu Dolcela
    1/2 Prašaka za pecivo Docela
    4 velike žlice ulja

    Nadjev#1
    200g mljevenih lješnjaka + malo za posip
    3 velike žlice Šećera ( kristal)
    3 velike žlice mlijeka

    premaz
    4-5 velikih žlica đžema od ribizla

    Nadjev#2
    1 Puding čokolada Dolcela
    4 dcl mlijeka
    4 velike žlice Šećera ( kristal)
    150g maslaca sobne temperature
    2 velike žlice šećera u prahu
    Nadjev#3
    1 Kokos premium puding Dolcela
    4dcl mlijeka
    4 velike žlice Šećera ( kristal)
    150g maslaca sobne temperature
    2 velike žlice šećera u prahu

    # Dekor
    500ml vrhnja za šlag
    Čokoladne mrvice ili ribana čokolada


 Priprema

    1.

    Žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom.

    Bjelanjke s malo soli istući u snjijeg.
    2.

    Dodati ulje, brašno pomješano s kakaom i pec praškom.

    Ručno ( kuhačom, žlicom  )umješati snjijeg od bjelanjaka,

    Peći 10 minuta na 180C, u prethodno ugrijanoj pećnici.

    Provjeriti čačkalicom da li je biskvit pečen.

    Pekla sam u papirom za pečenje obloženom  kalupu dimenzija    20 x 35 cm.

    Nadjev#1
   
    1.

    Zakuhati mlijeko sa šećerom, pa preliti preko mljevenih lješnjaka. Biskvit odvojiti od papira za pečenje, vratiti u isti kalup pa nanjeti nadjev.
    2.   

    Premazati  đžemom od ribizla.

    Nadjev#2
    1.

    Čokoladni puding pomješati s 4 žl. šećera i malo mlijeka. Skuhati u preostalom mljijeku. Kad se puding ohladi umješati  izrađeni maslac ( smiksan  s šećerom u prahu) te sjediniti u krem  mikserom.Nanjeti nadjev na kolač.
 
    2.

    Posuti mljevenim lješnjacima.

    Nadjev#3
    1.

    Kokos premium puding  pomješati s 4 žl šećera i malo mljijeka   te skuhati u preostalom  mlijeka.

     Kad se puding ohladi umješati  izrađeni maslac ( smiksan  s šećerom u prahu) te sjediniti u krem  mikserom.

     Nanjeti  nadjev  na kolač.

    Dekoracija
    1.

    Vrhnje istući u šlag. Premazati kolač , posuti čok mrvicama ili ribanom čokoladom.Ostaviti da se rashladi preko noći.


    2.

    Napomena!

     Za pripremu  orginalnoj verzijii kolača ,izbacite premaz od đžema,  posipod  lješnjaka  po čokoladnoj kremi, a Kokos premium  puding zamjenite pudingom od vanijlije. Također u orginal verziji maslac se umješa  bez dodavanja šećera u prahu .

Posluživanje

U slast!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar