Sastojci
1 salica 250ml.
KEKSICI:
5 zlica omeksalog maslaca
50 gr. sećera ( kristal)
100 gr. ricotta sira
1 zlicica vanille extract
1 veliko jajeta
200 gr. glatkog brasna
1/2 zlicice prasak za pecivo
malo soli
HRSKAVI DIO:
60 gr. cokolade za kuhanje
30 gr. putera/maslaca
100 gr. nutelle ili linolade
50 gr. grubo mljevenih ljesnjaka
40 gr. rizinih pahuljica
KREMA:
170 gr. omeksalog maslaca
150 gr. nutelle ili linolade
1 zlicica vanille extract
100 gr. cokolade za kuhanje za ukrasavanje
Priprema
1.
KEKSICI:
Miksajte omeksali puter i secer.U to dodajte ricottu,vanillu i jaje.Izmiksajte sve zajedno.
Izmjesajte brasno,prasak za pecivo i sol.Dodajte u puter i zamijesite tijesto.Pravite kuglice ( 30 komada),redajte u pleh i pecite u zagrijanoj pecnici na 180 C 13 minuta.
2.
Vruce pecene keksice pritiskajte sa spatulom da dobijete disk.
3.
CENTAR KEKSICA:
U pecnici isprzite ljesnjake i grubo sameljite.
U serpici otopite cokoladu i puter.Sklonite sa vatre i dodajte nutellu.Izmjesjate a zatim dodajte grubo mljevene ljesnjake i rizine pahuljice i dobro izmjesajte sve zajedno.
4.
Od smjese pravite manje diskove.Napravite 30 komada ili koliko imate keksica.Stavljate na papir za pecenje.Ako imate problema sa rolanjem vlazite ruke.
5.
KREMA:
U omeksali puter dodajte nutellu i vanillu extract i miksajte sve zajedno dok vam smjesa ne postane sjajna i mekana.
6.
SLAGANJE:
Na keksic premazite malo kreme,hrskavi dio,zatim s prstima blago pritisnite da se krema slijepi sa hrskavim dijelom.Sa prstima jos malo popravite da dobijete kao male kupole.
7.
U spric vrecu stavite kremu i obilato itstiskajte na sami vrh.
8.
Pomocu noza za butter oblikujte keksice u obliku kupola..
9.
Otopite cokoladu i ukrasavajte po zelji...
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar