6 belanaca
6kasika sećera ( kristal)
6kasika marmelade od marelica
200g oraha
fil:
6 zumanaca
200g secera (kristal)
1 Pudinga vanilin Dolcela
600ml mleka
1 Vanilin šećer Dolcela
2 slag pjena (u vrecici) za premazivanje
ribana cokolada za posipanje / kolicina po zelji/
Priprema
1.
Dobro umutiti belanaca sa secerom pa dodajte marmeladu od marelica. Promesajte.
2.
Pleh za pecenje oblozite pek papirom i obilno pospite pola kolicine naseckanih oraha. Mozete ih i izmrviti u najlon kesi sa tuckom za snicle.
3.
Umucena belanca stavite preko oraha.
4.
Poravnjajte kasikom i odozgo pospite drugu polovinu naseckanih oraha.
5.
Pecite u ugrijanoj pecnici na 180 stepeni 15min. i jos 40-45 min. u iskljucenoj pecnici / bez otvaranja/. Zatim ostavite da se pecena belanca ohlade.
6.
Fil: pomesajte secer i puding, dodajte malo mleka da se puding rastvori /izdvojite od potrebne kolicine mleka/. Dodajte zumanca i sve ujednacite mesanjem. Ujednaceno sipajte u mleko koje je prokljucalo, mesajuci neprekidno da ne zagori. Kad postane gusto sipajte vruci krem preko pecenih belanaca.
7.
Kad se krem ohladi preko njega stavite umucene slag pjene i poravnjejte. Odozgo naribajte cokoladu .
Posluživanje
Posluzite kao desert posle jela ili sa omiljenom kaficom...
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:
Nema komentara:
Objavi komentar