loading...

Krem torta - Tako je kremasta i laka za jesti. Pravila sam je za Božić i verujte svi su je u slasti pojeli. Rekli su da ne pamte kad su jeli tako nesto dobro!

 Sastojci

    6 belanaca
    6kasika sećera ( kristal)
    6kasika marmelade od marelica
    200g oraha
    fil:
    6 zumanaca
    200g secera (kristal)
    1 Pudinga vanilin Dolcela
    600ml mleka
    1 Vanilin šećer Dolcela
    2 slag pjena (u vrecici) za premazivanje
    ribana cokolada za posipanje / kolicina po zelji/


 Priprema

    1.

    Dobro umutiti belanaca sa secerom pa dodajte marmeladu od marelica. Promesajte.
    2.

    Pleh za pecenje oblozite pek papirom i obilno pospite pola kolicine naseckanih oraha. Mozete ih i izmrviti u najlon kesi sa tuckom za snicle.
    3.

    Umucena belanca stavite preko oraha.
    4.

    Poravnjajte kasikom i odozgo pospite drugu polovinu naseckanih oraha.
    5.

    Pecite u ugrijanoj pecnici na 180 stepeni 15min. i jos 40-45 min. u iskljucenoj pecnici  / bez otvaranja/. Zatim ostavite da se pecena belanca ohlade.
    6.

    Fil: pomesajte secer i puding, dodajte malo mleka da se puding rastvori /izdvojite od potrebne kolicine mleka/. Dodajte zumanca i sve ujednacite mesanjem. Ujednaceno sipajte u mleko koje je prokljucalo, mesajuci neprekidno da ne zagori. Kad postane gusto sipajte vruci krem preko pecenih belanaca.
    7.

    Kad se krem ohladi preko njega stavite umucene slag pjene i poravnjejte. Odozgo naribajte cokoladu .


Posluživanje

Posluzite kao desert posle jela ili sa omiljenom kaficom...

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar