Kolač od višanja sa rižinim pahuljicama koji se ne peče, prekrasne boje, a još ljepšeg okusa!

 Sastojci

    CRVENA KREMA
    200 g svježih ili smrznutih višanja
    220 g šećera
    400 ml. vode
    5 žlica gustina
    40 g rižinih pahuljica
    130 g margarina ili maslaca
    1 vanil šećer
    cimeta po želji





    ŠLAG KREMA
    300 ml. slatkog vrhnja za šlag
    1 šlagfiks
    150 g žele bombona sitno narezano

    petit keksa za podlogu (oko 200g.)
    grubo naribana čokolada za kuhanje za posipanje

 Priprema

    1.

    U lim veličine cca 22*38 cm posložite petit kekse, tako da dobro prekrijete dno. Kekse nije potrebno namoćiti.
    2.

    U malo vode umiješajte gustin, a u ostatku vode kuhajte višne Kuhane izvadite  i usitnite štapnim mikserom. Usitnjene vratite natrag, dodajte šećer i vanil šečer i stavite da zakipi.
    3.

    U kipuće umiješajte pripremljen gustin, kuhajte uz neprestano miješanje do željene gustoće, dodajte maslac i cimet i sve dobro sjedinite.





    4.

    Maknite sa vatre te lagano umiješajte rižine pahuljice. Prelijte preko petit keksa poravnajte te pustite da se ohladi.
    5.

    Istucite vrhnje sa flagfiksom u čvrsti šlag,...lagano umiješajte žele bombone. Tako pripremljno stavite na ohlađenu kremu od višanja. Pospite sa grubo naribanom čokoladom.

Autorica: https://www.coolinarika.com/klub/Zdenkaskrlec/
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar