loading...

Kolač s jabukama - najbolja verzija!

 Sastojci 6 osoba

    Tijesto:
    3 jaja
    200 g Šećera (za manje slatko 130 g)
    200 g čvrstog jogurta
    240 g Glatkog brašna Podravka
    1,5 male žlićice Praška za pecivo Docela
    35 g otopljenog maslaca
    40 g suncokretova ulja
    1 Vanilin šećer Dolcela

    Nadjev:
    4 jabuke
    2 velike žlice Šećera po želji
    50 g Badema Dolcela
    50 g oraha ili
    100 g mljevenog rogača
    sok 1/2 limuna po želji
    1 mala žlićica cimeta Podravka
    1 Vanilin šećer Dolcela

 Priprema

    1.

    Jabuke oguliti i naribati. Dodati cimet, vanilin šećer, nasjeckane orahe  i bademe. Ako volite rogač kao ja ;) stavite ga umjesto oraha i badema. Po želji staviti šečer i sok 1/2 limuna. Ostavite na stranu.
    2.

    Jaja izmiksati sa šećerom, da smjesa naraste.Ako volite slatko staviti 200 g šećera, ako ne 130 g ili ocjenite po svome ukusu. Dodati ulje i otopljeni prohlađeni maslac. Na izmjenice dodavati brašno pomješano s pecilnim praškom i jogurt. Mješati žlicom.
    3.

    Pekač veličine cca 18 x 28 cm namazati maslacem i posuti brašnom ili staviti pek papir.

    Izliti 2/3 tjesta, poravnati , žlicom rasporediti nadjev po cjelom tijestu. Preko staviti ostalu trečinu tjesta. Nanjeti ga žlicom jer je dosta gusto pa ga fino  rasporediti po jabukama. Staviti u zagrijanu pečnicu na 180 stpeni  i peči cca 40 minuta. Ohlađenog po želji potresti sa šećerom u prahu.


    4.

    Prvi puta sam napravila kako je pisalo u  receptu iz reklamnog časopisa. To je iz 2/3 sastojaka za tijesto.Nadjev ostaje isti.  Izliti  tijesto u pekač i gore staviti nadjev.


Preuzeto sa: www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar