loading...

Rafaelo oblatne - jako fine, a brzo se spreme!

 Sastojci

    potrebno je
    2 lista oblatni
    1 list rafaelo oblatni

    za bijeli fil
    300 g Šećera ( kristal)
    2 dl vode
    125 g putera
    100 g bijele čokolade
    125 g mlijeka u prahu
    150 g kokosa


    za tamni fil
    300 g Šećera ( kristal)
    2 dl vode
    125 g putera
    100 g tamne čokolade
    125 g mlijeka u prahu
    300 g mljevenog keksa

 Priprema

    1.

    Filuje se 1 list rafaelo oblatne, udubljenja se filuju bijelim filom a druga strana tamnim.
    2.

    Za bijeli fil kuvati vodu i šećer 4-5 minuta dodati puter i kuvati dok de ne istopi. U vruće dodati mlijeko u prahu i mutiti da se zgusne, od prilike gustine jogurta, dodati bijelu čokoladu i miješati dok se ne istopi. Na kraju dodati kokos i izmiješati kašikom. Premazati udubljenja rafaelo oblatne.
    Fil poravnati, ako se lijepi kašiku malo pokvasiti vodom.
    3.

    Preko fila staviti list oblatne, hrapavijom stranom do fila, pritisnuti težim predmetom i ostaviti dok se napravi tamni fil.


    4.

    Tamni fil pripremiti na isti način kao bijeli samo s tamnom čokoladom i keksom.
    Uzeti nafilovane oblatne i postaviti ih da je rafaelo oblatna okrenuta prema gore pa premazati tamnim filom.
    Poravnati i preko staviti drugi list oblatne. Pritisnuti težim predmetom i ostaviti na hladnom mjestu.
    5.

    sjeći stanglice

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar