loading...

Slana torta - velika, fina, i sočna, sličnih recepata je mnogo, ali ovaj je najbolji!

 Sastojci 12 osoba

    2 vekne tamnog tosta (32 parčeta)
    700 gr krem sira
    8 dl kisele pavlake sa 20 % mm
    100 gr majoneza
    Dodaci za filovanje:
    4 tvrdo kuvana jaja
    300 gr stišnjene šunke (u komadu)
    6-8 kom. kiselih krastavčića

    I još:
    oko 150 gr gaude, za narendati odozgo
    1 crvena paprika
    nekoliko maslina
    peršunov list, malo zelene salate

 Priprema

    1.

    Za tortu sam prvo pripremila četvrtasto zvono za tortu, i odlučila da će jednu ''koru'' činiti 8 parčadi tosta, složenih u red od 4 x 2 komada.

     Od 32 parčeta imaću 4 sloja hleba, i 3 reda fila.
    2.

    U posudi izmešati krem sir, pavlaku i majonez. Naneti tanak sloj fila na tacnu, da bi se hleb zalepio, da ne klizi. Složiti parčad tosta, pa ih premazati filom. Na fil izrendati kuvana jaja (na rende za jabuke). Sledeći red tosta slagati odozgo, na fil sa jajima, ali tako da na svako parče nanesemo malo fila od sira i pavlake, i tu filovanu stranu stavimo dole, na fil, da se zalepi.

    Opet ceo sloj premazati filom, pa izrendati krastavčiće. Na krastavčiće slagati tost, opet svako parče premazujući sa malo fila, i tako redom.

    Opet ceo sloj premazati filom, pa izrendati šunku. Preko nje na isti način složiti četvrti sloj tosta, i završiti premazivanje filom.

    Tortu fino, odozgo, i sa strane premazati pavlakom, i odložiti je u frižider, na hlađenje.



    3.

    Sutradan, ili pred služenje, ako vam se učini da je torta upila sav fil, sa strane ili odozgo, uzeti kiselu pavlaku i njome je premazati.

    Ukrasiti je pred samo služenje, da se rendani sir i povrće ne suše, lepše će izgledati ako je svežije.
    4.

    Ova torta je dosta velika, idealna za veliko društvo, pa za manji broj gostiju, preporučujem polovinu mere.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:
Za kraj možda Vas ovi oglasi zanimaju:

Nema komentara:

Objavi komentar